1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Anyone else Losing Connection over and over?

Discussion in 'UHall' started by Jirel of Joiry, Aug 31, 2014.

  1. Jirel of Joiry

    Jirel of Joiry Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    504
    Okay I'm in Luna in my house on a noobie char of mine and in under an hour I have lost connection 6 times.
    What the?????? I'm rummaging my chests and boxes looking for a lost item. Anyone else experiencing this? Any ideas what might be causing it?
     
  2. Jirel of Joiry

    Jirel of Joiry Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    504
    Okay I'll break it down. In my luna house which is also a rune library I was looking for a lost item I was rummaging through my various boxes, crates and chests. I'd go to open a chest or move, I would freeze up and get Connection Lost. I would have to log in again. The fourth time I lost conn, when I tried to log in I got an error unable to synchronize the world...huh? I closed UO completely, reopened it and was able to log in. I have noticed this happening a lot since a *ahem* new neighbor moved in. It might just be coincidence, I don't know. Anyone else experiencing connection problems?
     
  3. Winter

    Winter Lore Keeper

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    996
    Likes Received:
    716
    Okay... let's just create some drama from nothing.

    Have you run a trace route, monitored your connection, called your ISP and all the usual connection detective work that should be done first? If I have intermittent connection issues, I let UO Trace run for some time to look for packet losses, pings, lag spikes and whatnot - FIRST. Then I look for other causes.
     
  4. Uriah Heep

    Uriah Heep Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    3,837
    Likes Received:
    2,367

    New neighbor has no control over your isp connection :p And yeah, happens to me a lot, all over the place, spawns, luna, anywhere. Don't always lose conn, but when I do it's that synchro message. Makes crafting a total *****, and sorting a box really bites, set it down, it appears 20 secs later and what you just did next is always "you must wait to do another action" or something like that, I've got to where I just ignore it and accept it.
     
  5. S_S

    S_S Certifiable
    The Squirrel Empire

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    1,992
    Likes Received:
    1,265
    Anyone, and I mean ANYONE suggesting another player may have ANYTHING to do with their connection loss in this game seriously needs their head checked.
     
  6. Obsidian

    Obsidian UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Campaign Supporter

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    780
    This has nothing to do with in game mechanics. This is an ISP issue or your local router/LAN. It is possible it is a UO server issue, but certainly nothing that can be affected by another player.
     
  7. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    Unless they have your password and are sapping bandwidth on your wifi, I don't know what they would have to do with your connection.
     
  8. Dodger

    Dodger Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,513
    Likes Received:
    569
    It was me, I was using your internet connection telepathically to play online poker in my head am down two hundy so far.
     
    Spiritless and Uriah Heep like this.
  9. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,520
    I was having connection problems before I came back in another game. I was raising hell on their forums about it. I decided to check my connections and I guess while moving the modem to dust the connection became loose over time. I went around and tightened everything and it worked awesome lol. But I did have comcast come to my house once. My wiring in the house was like 15 or 20 years old and they rewired the whole house for free :) That first showed up as a TV problem as I was having trouble with on demand programs stopping, waiting to load, and such.
     
  10. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,520
    There is a lot of talk about comcast using everyone's modems to make their areas a big giant hotspot. Not sure I like the idea. Hopefully that test doesn't work out. I wouldn't want a ton of people using my modem for their hotspot lol.
     
  11. Lady Michelle

    Lady Michelle Sprite Full SP
    Stratics Veteran The DarkOutlaws, TDO

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,452
    Likes Received:
    1,114
    los.jpg
    What the?????? I'm rummaging my chests and boxes looking for a lost item. Anyone else experiencing this? Any ideas what might be causing it?[/QUOTE]
    things to try ..
    log in under admin
    log in without UO assist (one mine so getting use to not using)
    thats my prob in pic
     
    #11 Lady Michelle, Aug 31, 2014
    Last edited: Aug 31, 2014
  12. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,520
    My money is on the drop to the house or in the area if the connections are tight. I'd ask some neighbors how theirs is doing. My cat chewed through a monitor cable once. Can't trust animals. I bought a new monitor, went to hook it up and the cable was trashed lol. Nice to have a spare monitor...
     
  13. Lady Michelle

    Lady Michelle Sprite Full SP
    Stratics Veteran The DarkOutlaws, TDO

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,452
    Likes Received:
    1,114
    yup only if its open and not secured with password. we use a rotor password protected . Sept 4st We're getting comcast business pack phone cable and internet which will be 3 or 4 times faster modem will have the rotor built in. My brother said plus your pc into a rotor adds a firewall and being password protected makes you invisible to others.
     
  14. The Zog historian

    The Zog historian Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    2,165
    Likes Received:
    870
    UOA has been causing that ever since the servers got moved to AWS. That message pops up after mistyping your account password and correctly logging in a second time. If I choose a character, my client will crash for sure. So at that prompt, I click OK, then click all the way back and enter my password again.
     
    #14 The Zog historian, Aug 31, 2014
    Last edited: Aug 31, 2014
    Kayhynn likes this.
  15. The Zog historian

    The Zog historian Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 25, 2010
    Messages:
    2,165
    Likes Received:
    870
    Comcast has already started this, and it's such BS. For several weeks I've seen one in my immediate area. The claim is that it won't slow down your home network (ha!), that outsiders can't get into your home LAN (I simply can't trust that assurance with a router I didn't choose myself), and that customers can opt out (it's always the case that you can opt out until you can't). My biggest problem is that unless there's additional hardware to get a second IP address, anyone using that will still be using the customer's own. A Comcast login is no deterrent since it could have been stolen from a compromised computer or device.

    The solution is to use your own router, at minimum. Get your own cable modem to stop paying their exhorbitant rental fees anyway.
     
    Capt. Lucky likes this.
  16. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,520
    I think everyone has a password on their modem. But in this instance it doesn't matter. Comcast is making them usable to anyone. They hope to make a big wifi net.
     
  17. Aran

    Aran INFRACTION INFRACTION INFRACTION!
    Stratics Veteran Stratics Legend -A-

    Joined:
    Apr 1, 2000
    Messages:
    14,717
    Likes Received:
    1,021
    Yeah, Comcast's rental fee is up to like $8/mo now for a basic cable modem. I paid $80 for one a few months ago to replace the already-well-used one they issued me four and a half years ago. I don't know why I didn't do it years earlier, I guess I was still in the "I'm waiting for FiOS to come" mentality. And then FiOS rolled out in my neighborhood and Comcast offered me a better deal.
     
  18. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,520
    I really hate Comcast. But they're service is so solid when it's rolling right I'm just their b*tch lol
     
  19. Jirel of Joiry

    Jirel of Joiry Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    1,570
    Likes Received:
    504
    Okay ran a UOTrace and here's what it found:


    Host Name IP Address Hop Ping Time Ping Avg % Loss Pkts r/s Ping best/worst
    homeportal 192.168.1.254 1 2ms 4ms 2% 99 / 102 1ms / 93ms
    * Unknown Host * 0.0.0.0 2 0ms
    * Unknown Host * 0.0.0.0 3 0ms
    * Unknown Host * 12.83.46.5 4 28ms 100% 0 / 101
    gar26.dlstx.ip.att.net 12.123.16.85 5 38ms 100% 0 / 101
    * Unknown Host * 0.0.0.0 6 0ms
    vl-3505-ve-115.csw3.Dallas1.Level4.69.146.17 7 32ms 36ms 0% 101 / 101 30ms / 126ms
    ae-83-83.ebr3.Dallas1.Level3.net 4.69.151.158 8 37ms 39ms 0% 101 / 101 35ms / 137ms
    * Unknown Host * 0.0.0.0 9 0ms
    * Unknown Host * 0.0.0.0 10 0ms
    * Unknown Host * 0.0.0.0 11 0ms
    ae-1-60.edge2.Washington1.Level3.4.69.149.14 12 62ms 64ms 0% 101 / 101 61ms / 89ms
    * Unknown Host * 4.79.23.202 13 64ms 65ms 0% 101 / 101 62ms / 87ms
    * Unknown Host * 159.153.93.2 14 64ms 100% 0 / 101
    * Unknown Host * 159.153.225.30 15 58ms 63ms 1% 99 / 101 58ms / 249ms
    meav5-pub.pt.iad.ea.com 159.153.226.105 16 61ms 66ms 1% 99 / 101 61ms / 137ms

    Okay so what's it mean?

    Btw, BEFORE everyone starts ripping off my head and handing it to me, I understood that if a player was running certain unmentionable programs while playing UO that it could cause other players to lose conn because it disrupts the packet stream.
    I do not know if its true; I have only heard this, so don't shoot the messenger.

    I am not on Comcast (yuk!). I am on ATT U-Verse. I am playing on my laptop via Wi-Fi. I am not running UO Assist.

    Hopefully someone can tell me why I start losing conn like mad.
     
  20. Jade of Sonoma

    Jade of Sonoma Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    166
    After only a few minutes of play I lost connection while traveling through gates a moment ago.

    umm .. where did Atlantic go? (tried to log in a moment ago and no Shard Atlantic)

    Maybe the shard is having the problem and not you. Wait and see if it heals itself.
     
    #20 Jade of Sonoma, Aug 31, 2014
    Last edited: Aug 31, 2014
  21. Uriah Heep

    Uriah Heep Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    3,837
    Likes Received:
    2,367
    There's nothing we can do to interrupt your packet stream... that's a myth. There are ways to make you lag, but not to disconnect you
     
  22. Lady Michelle

    Lady Michelle Sprite Full SP
    Stratics Veteran The DarkOutlaws, TDO

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,452
    Likes Received:
    1,114
    Yes, and second time I log in I'm also fine. When first started happening I just stopped using assist just log in to uo cc.