1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Could someone give a reason why...

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by silent, Mar 14, 2012.

  1. silent

    silent Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    186
    the EC runs like crap on my gaming system? Is it a compatibility thing? Overkill? The EC on my laptop runs circles (literally) around the EC on my gaming system. No issues with any other games I've played on the gaming system. Specs below

    Gaming system
    Asus P6X58D Premium
    Intel i7 950
    Sapphire Radeon HD 5970
    Mushkin DDR3 6 Gig RAM
    WD Caviar Black 1tb
    OCZ Gold 850
    Dell Ultrasharp 3008WFP
    Windows 7 64bit
    Nothing else running in the background

    Laptop
    Lenovo T410
    Intel i5 2.5ghz
    8 Gig RAM
    SSD drive
    NVIDIA 3100
    Windows 7 64bit
    All kinds of crap running on the background

    I've run full screen, windowed with the window bars removed, I've reduced resolution from the native 2560x1600. I can start the client fresh on each system and on the gaming system when i run it's very choppy, the laptop virtually no chop at all.
     
  2. Ezekiel Zane

    Ezekiel Zane Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    4,556
    Likes Received:
    113
    Weird, that's a pretty nice system. Great specs.

    I run an 3.0 Ghz AMD CPU with a Sapphire Radeon HD 4870 w/ 2GB and Caviar Black 1.5tB.

    It runs the EC great. Similar if not better than the Classic client.

    That is a big huge monitor though, what resolution did you reduce down to?

    Wish I could be more help.
     
  3. silent

    silent Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    186
    It's really frustrating. I've tried 1440x900 to match my laptop resolution. The other game i've run on there was the mortal online beta and I didn't have choppiness at all. What settings are you running in the client for graphics?
     
  4. silent

    silent Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    186
    Ok so I backed up the user data folder, then deleted it. Ran the client and the choppy lag was gone. I copied usersettings back and again the lag was still gone. I copied my character information file to get all my hotbars back and boom lag was back as before. I go back to the default UI from Pinco's and the lag is gone again. What gives? Do I need to rebuild all my hotbars?
     
  5. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    read the FAQ in my site, you can regenerate your character's profiles without remake all of them manually...
     
  6. silent

    silent Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    186
    I just tried that and no good. The best way I can describe it is that the screen scrolling is not smooth, it jumps as you run. The only way I can make it go away is deleting my character file or selecting the default UI. It's much more noticable and worse in a crowded area like Luna.
     
  7. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    turn off the mobile bar and the "you see" messages then