1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

EC issues crossing over to Classic?

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by Kirthag, Oct 29, 2009.

  1. Kirthag

    Kirthag Former Stratics Publisher
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor Evergreen

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    4,268
    Likes Received:
    1,639
    I've read over some of the issues people are having with the EC (which I stopped DLing - takes to long on my connection - 6 hours and still got stuff to patch!!) and realized, some of them are in the Classic as well!!

    So... comparing to Hawkeye's list here, I'm wanting to alert the devs...


    Of note
    - Yes I reported several via email, a few to GMs in game as well.
    - I am running a duo-core frankenstein (home build) machine with 4gb ram and a geforce gtx 285 vid card with sprint's wireless/broadband
    - usually run only ICQ, UOAM & UOClassic when I game. Sometimes I will have a browser window open (FF only) when checking Stratics. :)


    Especially now with the Halloween Quest for the red sparklies... rubber-band like mad with the sparklies. :( Also my gargoyle character rubber-bands everywhere when flying. Got so I hardly log on with her until there are fixes.

    I don't see it on my home shard (napa), but definitely when I visit friend on ATL.. or when Euro is crowded whilst I do some RP there. Terrible when I think I'm trying to cast a heal and wind up too far away from someone during pvp.

    Why is that?

    I've seen this in the client in the past (during the original KR launch), and is back. Its almost like the screen doesn't redraw accurately. If I run two screens away, the labels are gone. Now remember, this is the CLASSIC mode (UO2d).

    Same in the classic. And those that cannot be looted sometimes have the word "CORPSE" in there which you can drag, but it disappears. I've waited a bit and gone back to those corpses before they decay, and are still the same. Sometimes, when other corpses decay, the loot will appear. Is almost like there is a set limit (loot cap?) affecting the drops.



    And a super major annoyance that I had read was (??) an EC issue that was patched, but is live in the Classic:

    Characters with same names on same shard but with different skills have to go and reset their skills gump. Macros cross over as well after resetting. Is like the characters are "one" in their settings - altho they are set up differently.

    IE:
    Setup Char A with F1 to heal self (w/bandies)
    Login to Char B, F1 is set to heal self (w/bandies)
    Change Char B F1 to cast Greater Heal/Target Self
    Login to Char A, F1 is changed to cast Greater Heal/Target Self!!!