1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Finding "dynamic" objects

Discussion in 'Pinco's UI' started by Doubleplay, Oct 2, 2013.

  1. Doubleplay

    Doubleplay Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    150
    When I go treasure hunting, sometimes the mobs corpses fall on top of the treasure chest. I figure that the chest must be a dynamic object. When I change my ctl/alt selection to dynamic, the chest does not show. I have to wait for the mob corpse to disappear. My question... is there any way to search below these corpses to gain access to the chest? Tried circle of transparancy, but no luck re. corpse view.
     
    #1 Doubleplay, Oct 2, 2013
    Last edited: Oct 2, 2013
  2. Cephas [V]

    Cephas [V] Journeyman

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    173
    Likes Received:
    39
    Object handles (Ctrl+Shift) usually work for me. Just be sure to right-click away the extraneous monster corpse handles.


    EDIT: with the grain of salt that I use CC. Didn't notice the forum when I came across the post in timeline.
     
  3. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    probably you have the object handle filters set on corpses only... also make sure you have no text filters active...
     
  4. Doubleplay

    Doubleplay Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    150
    Yes, I have the Dynamic option chosen and no text filters active. I am afraid that the treasure chests simply do not code out as dynamic objects. Now for some really weird findings: If you drop a backpack or a chest on the ground, they do not show as dynamic objects, yet a bag will. Weapons show as dynamic also. Thus without a lot of testing, I have found numerous items which do not show as dynamic, including chests.
     
  5. Leira of Asrai

    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Messages:
    686
    Likes Received:
    51
    Very interesting...
    I too use the Dynamic option and clear all filters. When I use the Ctrl+Shift I usually see two handles for the Chest.

    I haven't been t-hunting in a couple of months. I will try one tonight to see if I can recreate the chest not showing up. I will also try the backpack, bag and chest to see if they show up or not.
     
  6. Doubleplay

    Doubleplay Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    150
    I just did some more testing and have come to the conclusion that dynamic objects makes no sense to me. The following objects, when dropped to the ground do not show up on dynamic object setting or items only setting: bag of sending, wooden box, mana phase orb, runebook, spellbook, rune, bracelet.
    The following objects do show up on the dynamic setting and item setting: treasure map, pickaxe, soul glaive.

    I still cannot make a treasure chest that is buried under corpses appear with the dynamic object search. I am using Pinco's, the EC, and have no words listed in the text filter section.
     
  7. Leira of Asrai

    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Messages:
    686
    Likes Received:
    51
    I have just tested this and was able to see all of those items. See images below.

    I was using Dynamic Objects setting with no filters.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. Doubleplay

    Doubleplay Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    150
    Holy shinola! Pinco, or anyone got a solution for me? I start every session with the Pinco patcher, have no filters on and etc.
     
  9. Doubleplay

    Doubleplay Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Messages:
    754
    Likes Received:
    150
    Did some more testing. I had the item display quantity on 50. With this setting, on a cold start I can go to the forest, place the items on the ground and detect them all with the dynamic option. If I then go back to my house, do a dynamic search and then return to the forest, I only see the items as described in my previous post.

    I changed the item quantity to ALL, and the dynamic found the objects every time. Same goes for 100 on up. Something must not be resetting after doing a 50 count dynamic search. Thank you for responding to this thread. Without your input, I would probably never have solved this for myself!