1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Freezing sometimes when taking damage - is there a fix?

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by Wenchkin, Sep 19, 2010.

  1. Wenchkin

    Wenchkin Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,779
    Likes Received:
    434
    Ok, I'm trying to convert to the EC and stop wussing out in the CC. Got macros n hotbars all setup and went taming cu sidhe with it today. One teensy but deadly problem...If a pup gets close enough to hit me and gets in a bite, I lag. So it usually gets in the necessary 3 bites to kill me ;) It seems to be a special attack thing, if I take plain old damage from spawn it doesn't do this. But a special move of any kind and I freeze up.

    Is there anything I can do to fix this? The client works perfectly for me otherwise, so it's kinda frustrating.

    Wenchy
     
  2. Interesting... I have not seen this and have tamed hundreds of cu sidhe with the EC. I do get a freeze when I open a full treasure chest, but that's the only time I see that.

    Are you using any mods?
     
  3. Wenchkin

    Wenchkin Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,779
    Likes Received:
    434
    I was, but it's still affecting me even using the default client.

    I remember this used to get me before, anything that did special moves could sometimes freeze me with them lol.

    It might be a linux problem...that's the only thing I can think of. I can always use the CC for taming I guess ;)

    Wenchy
     
  4. lucitus

    lucitus UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    45
    Have you tried your own special moves? Are they lagging too? And is the client running fluent in other situations?

    Then it seems to be a problem with your windows emulation software. I have tried it on my laptop with WINE, but my laptop can not handle it under linux, but it also cant handle it under Windows ;), so i see no difference between linux and windows. But i havent tried special moves.
     
  5. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    I got a similar problem, but was not lag, just the speed of the damage numbers... if the speed is wrong, you see the numbers coming late.

    open with notepad the damagewindow.lua and try with these values:

    DamageWindow.OverheadAlive = -70
    DamageWindow.OverheadMove = 1.5

    for my PC are like 2d, but in my laptop are too fast. All depends by your desktop resolution, so play with these 2 values until you find the right ones ;)
     
  6. Wenchkin

    Wenchkin Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,779
    Likes Received:
    434
    Oki, I had a bit of a mess around with the EC settings and I think I fixed it. I set the settings for the particles etc down in the user settings and thought I'd try taming with that and see...it seems to be fixed now, at least on my bard tamer. Strange cos this is an oomphy PC that runs the client really fast otherwise.

    The figures for damage did seem to be slow while I was messing around, so I'll see if I can tweak the overhead speed and try particles turned up again. But at least it works for taming now lol.

    Thanks a lot for the help guys ;)

    Wenchy
     
  7. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    I usually run particle at low if I run it at high their are certain areas that seem to slow me down like the lava area in the abyss near the entrance not sure why but is a noticeable difference!