1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Graphics problems in both CC and EC

Discussion in 'UO Resources' started by Callador44, Nov 9, 2012.

  1. Callador44

    Callador44 Visitor

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    to begin with i am using a Radeon HD6450 video card, and have been since Febuary. it worked fine until recently. The problem i am having is hard to discribe. I get a break in the screen that makes the picture look wavey and causes Lag while walking or runnin. the line looks like a vissable server line (but it isn't actualy a server line). It runs from top to bottem and shifts the pixels on the right side as the character moves across the screen. it is clearest if i am in my house. I switched to an older vid card and the problem went away. Ok, so you that it is a bad card, but wait. Today i bought a new Radeon with 2gb memory and the problem returned. I can reduce it to almost nothing if i lower the reselution to the largest setting i can get but then the screen is vertualy unplayable. I think i have tried every trick in the book so i am asking if maybe some of you might have an idea or two that might work. I am using windows xp. Also my wife plays on a different computer, using the same internet connection and has no problems so we have eliminated that as the cause of lag.
     
  2. Callador44

    Callador44 Visitor

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    After digging around in the Device manager i found a conflict on the video contoler, the computer counldn't find the driver for an AMD audio device. it let it search for and install the driver and now the game is working as it was before.
     
    Storm likes this.