1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Enhanced Client HELP Can't START EC

Discussion in 'Fixed List' started by kongomongo, Jan 23, 2013.

  1. kongomongo

    kongomongo Lore Master
    Professional Campaign Supporter

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    233
    Hi there,

    On one computer I am unable to start EC. Patcher comes up, I click Play and ... nothing happens. There is a UOSA.exe consuming 15% CPU but nothing happens.

    Using Windows 7 64bit, Core i7, NVIDIA Geforce 8600GT

    Anything to diagnose the problem?
     
  2. Petra Fyde

    Petra Fyde Peerless Chatterbox
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    30,889
    Likes Received:
    5,175
  3. kongomongo

    kongomongo Lore Master
    Professional Campaign Supporter

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    233
    Many thanks Petra, but none of the posts there really help.

    The only thing in common which I could find was that I am running NOD32 as well.

    Whats the best way to get support from EA for this?
     
  4. Bleak

    Bleak UO Software Engineer
    VIP Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    372
    Likes Received:
    731
  5. Tazar

    Tazar Guest

    I use NOD32 on several different computers and have not had any trouble logging in to the EC - so I don't think that is it.
     
  6. Meat Elemental

    Meat Elemental Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    294
    Likes Received:
    25
    I have nod32 with security..try disabling the firewall for nod 32 and just use the Windows firewall...I had several programs unable to access internet from nod32s firewall.




    Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Tapatalk 2
     
  7. kongomongo

    kongomongo Lore Master
    Professional Campaign Supporter

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    233
    Thanks for the input guys. Some more info:

    Patcher always comes up with a blank screen which might be related to the issue:

    [​IMG]

    patcher.log:

    Code:
    [2013/01/25 11:15:15] Failed to load string table from [data\strings\german\patch.txt]. Trying english fallback.
    [2013/01/25 11:15:15] Failed to load module [http]
    [2013/01/25 11:15:15] libpatchclient initialized.
    [2013/01/25 11:15:15] No acceptable splash screen file found.
    [2013/01/25 11:15:15] Currently running as [D:\Ultima Online Enhanced\uopatch.exe]
    [2013/01/25 11:15:16] Currently running as [D:\Ultima Online Enhanced\uopatch.exe]
    [2013/01/25 11:15:16] Notification of restart with alternate filename
    [2013/01/25 11:15:16] Failed to load string table from [data\strings\german\patch.txt]. Trying english fallback.
    [2013/01/25 11:15:16] Failed to load module [http]
    [2013/01/25 11:15:16] libpatchclient initialized.
    [2013/01/25 11:15:16] No acceptable splash screen file found.
    [2013/01/25 11:15:16] Currently running as [D:\Ultima Online Enhanced\uopatch.bin]
    [2013/01/25 11:15:17] Nothing to patch for [EAMythic Patcher]
    [2013/01/25 11:15:18] Nothing to patch for [UO]
    [2013/01/25 11:15:18] No acceptable patch notes file found.
    [2013/01/25 11:15:18] Patch Operation Complete.
    
     
  8. kongomongo

    kongomongo Lore Master
    Professional Campaign Supporter

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    233
    Finally found the problem. Seems like UO does not like redirected user folders to UNCs. Works now!