1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Help needed to install Pinko's

Discussion in 'Pinco's UI' started by MissEcho, Jul 26, 2013.

  1. MissEcho

    MissEcho Slightly Crazed
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    767
    I have pinko's installed on my machine, we (my partner and I) have been trying to instal it on his machine.

    He runs windows 7, have the direct x9 (better than), unzipped the download into
    c://program files (x86)/Electronic Arts/Ultima Online Enhanced

    He is running as administrator

    put shortcut on desktop for PatcherUI, press run to open it and get the error message:

    UI patcher has stopped working.

    Absolutely no idea how to make it work any ideas?

    This was a new computer a few months ago so while not super high end it doesn't have any problems.
     
  2. kongomongo

    kongomongo Lore Master
    Professional Campaign Supporter

    Joined:
    Sep 10, 2012
    Messages:
    1,039
    Likes Received:
    233
    Seems like a problem for Pinco. Post a bug report on hissite!
     
  3. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    this always happen when it's installed in the wrong place, probably the game is not installed there or the unzip program created a sub-folder...
    anyhow, just follow the setup guide and all will be fine.
    There are also several posts around here with the same problem :p
     
  4. MissEcho

    MissEcho Slightly Crazed
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    767
    I was following the set up guide when I set it up :(
     
  5. IanJames

    IanJames Certifiable
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    1,769
    Likes Received:
    101
    Running as administrator?
     
  6. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    perhaps you got the bugged patcher and you need to download it manually from here
     
  7. MissEcho

    MissEcho Slightly Crazed
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    1,429
    Likes Received:
    767
    ok figured it out, finally, even tho he shows as 'administrator', in fact it says 'Ken Administrator' when you look at the settings to actually get the ui to patch you have to right click on the shortcut icon, and manually 'select' run as administrator in windows 7.

    No idea you had to do this, just found it when i was trouble shooting on windows seven forums. I am still running xp on my computer and don't have to bugger around doing this. Oh well, finally got it worked out. Thanks for the help. :)
     
    Storm likes this.