1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

horrid lag

Discussion in 'UHall' started by Alvinho, Aug 27, 2008.

  1. Alvinho

    Alvinho Great Lakes Forever!
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Messages:
    14,075
    Likes Received:
    2
    anyone else start experianceing horrid lag tonight?
     
  2. aarons6

    aarons6 Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    1,897
    Likes Received:
    31
    its been going for a week.
    i get a 40s ping to the server but i cant run, 2 steps, stop, 2 steps, stop :(
     
  3. Yep. weird lag, too.

    Sometimes there'd be a 3-5 second delay in me saying something or dragging a health bar while I could still see other people walking around. It started on LS somewhere around 9pm Central and seems to be getting worse. Been booted from the game twice now and having trouble getting logged back in this time. Everybody I've talked to on LS is saying the same thing, from people on the west coast to the east coast.

    Something is definitely out of whack.
     
  4. BartofCats

    BartofCats Guest

    probably the dupers making more stuff to sell... i too have noticed some bad lag as well. makes life harder doing mel.
     
  5. Phaen Grey

    Phaen Grey Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,053
    Likes Received:
    7
    Five of us living in Texas all couldn't stay connected tonight, or even talk with the lag spikes, we were on Catskills.
     
  6. Giggles

    Giggles Forum Administrator
    Administrator Moderator Professional Stratics Veteran Social Media Liaison Campaign Supporter The Squirrel Empire

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,227
    Likes Received:
    1,641
    Ditto on Catskills. Lost con every 5 mins and could see people moving while I was stuck frozen. Time to call it a night and sleep. This is the first night it has been this bad.
     
  7. AirmidCecht

    AirmidCecht twitch.tv/airmid
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,297
    Likes Received:
    486
    yep guildmate gets kicked after less than a minute and I can't get past connecting on LS
     
  8. Alvinho

    Alvinho Great Lakes Forever!
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Messages:
    14,075
    Likes Received:
    2
    South Texas here lost connection 7 times in teh last 45 minutes
     
  9. Syfka

    Syfka Guest

    It was the same way on Atlantic i got booted three different times in my own house there is definitely something up
     
  10. Syfka

    Syfka Guest

    I am in the DFW area and lost conecction three times and finally said "F#!* it"
     
  11. Restroom Cowboy

    Restroom Cowboy Visitor

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    3,283
    Likes Received:
    0
    Guildie asked if I was having packet loss issues, so I checked my ping...50% packet loss average and 1400 average ping. Needless to say I wont be playing UO this evening. *sad face*
     
  12. Ender

    Ender Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    3,548
    Likes Received:
    548
    In Kansas, was fine on Great Lakes from 3 to 9 central.
     
  13. Lefty

    Lefty Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    894
    Likes Received:
    67
    [​IMG]

    "Our Networks and Servers are doing fine. It must be on your side *grins*"
     
  14. Cear Dallben Dragon

    Cear Dallben Dragon Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    17
    about 6 of us were trying to train fighters today. the lag made it impossible. we had no idea this many people felt it. i was throwing potions (purple) after 2 seconds and they were blowing up on me.
     
  15. Farsight

    Farsight Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    3,191
    Likes Received:
    36
    I've had problems for weeks. But I think that my connection from Europe and what this thread covers are two different things.
     
  16. Same with Formosa. Good ping on paper, but in practice - LAAAAAGGGGGGGGG FREEEEZZZZZZZEEEE LAAAAGGGGGGG FREEEZZZZZZEEEE (rinse & repeat)
     
  17. Beefybone

    Beefybone Visitor

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    710
    Likes Received:
    0
    It sounds like it really is on the players side. I love how the paranoid Stratics crowd thinks nothing on the internet ever screws up besides the EA servers.
     
  18. I think it had to do w/hundreds of thousands watchin the boring convention on the internet all at the same time....

    Cuz me (from Texas) and ppl i know from California & New York all had big problems last night. It wasn't just on UO too.

    I dusted off the ol xbox 360 and the frikin lag on xboxlive was horrible too...Prolly the worse I've ever experienced & the 1st time I haven't been able to play XBOX live since the big Halo 3 release which kept making xbox live crash cuz all the ppl loggining in at same time.

    How about over seas? any of our mates across the ocean experience problems?

    I'm 100% sure it was a U.S. problem
     
  19. Cinnamon

    Cinnamon Guest

    I didn't catch the details, but it was not uo-specific, there was apparently some massive hardware failure at some internet hub somewhere last night. I'm sure there's news about it somewhere.
     
  20. Lady Tia

    Lady Tia Certifiable
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    1,708
    Likes Received:
    114
    Yea we are from North Texas and definitely had/have lag issues. :sad4:
     
  21. Sebrina

    Sebrina Guest

    -Lot of people from Texas here. I'm in Austin. I've had the two-step lag for several days now, but figured that it was simply my wireless connections and my lack of memory on this laptop. I have not bothered to do a ping to find where the problem is. At least I know now that it wasn't just me.

    -Yep, log on, take two steps, then nothing until (Lost Connection) - Tuesday, I tried for an hour to get a stable connection, and gave up after 6 boot-offs. It must be the Texas Boot-Skoot Boogie! :gun::wall: