1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Hotbars drop FPS significantly

Discussion in 'Pinco's UI' started by sibble, Aug 17, 2015.

  1. sibble

    sibble Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend 151

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    332
    Upgraded my video card recently, using Shadowplay to display my FPS.

    Made a new character, 100% clean UI using Pinco's.

    Starting at 95 frames per second. Added 4 hotbars with 12 buttons, dropped 10 frames per second.

    Added another 8 hot bars. Down to 60 frames per second.
     
  2. Lord Gandalf

    Lord Gandalf Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,181
    Likes Received:
    721
    I think ur damn right, coz i lag way less on my dexer who has less hotbars than my mage
     
  3. sibble

    sibble Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend 151

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    332
    Aye, I think the source of 90% of performance issues is probably related to hotbars.

    I re-did my mage last night. All my spells are now in macros (as you would do if you were in Classic Client.) Still running at 90 FPS.
     
  4. Lord Gandalf

    Lord Gandalf Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,181
    Likes Received:
    721
    Have u tryed to do those tests without using pinco's UI?
     
  5. sibble

    sibble Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend 151

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    332
    I have. I can't replicate this FPS drop without Pinco's UI. This is only with Pinco's UI.

    I've already begun changing all my character's layouts to not use hotbars anymore. The only thing I use hotbars for now is consumables, and the default hotbar.

    I've looked into the scripts a while ago and I remember seeing large blocks of code looping endlessly through hotbars.

    I can currently obtain 90FPS with Pinco's while streaming. This is up from 20FPS.

    EDIT: Correction, I have another hotbar that I need with 2 buttons showing primary and secondary attack so I know if it's toggled or not.
     
    #5 sibble, Aug 22, 2015
    Last edited: Aug 22, 2015
    Lord Gandalf likes this.