1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

House Resize Timer?

Discussion in 'UO Homes and Castles' started by Endrik, Nov 5, 2009.

  1. Endrik

    Endrik Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    161
    Hey guys, Im having trouble finding the official information. If I resize my house... how long do I have where I will be the only one able to place? How long is the window of safe time? Anybody know? Any word on how big the area is?

    Thanks
     
  2. DevilsOwn

    DevilsOwn Stratics Legend
    Governor Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    8,921
    Likes Received:
    377
  3. 1 hr between drops or resizing.
     
  4. Endrik

    Endrik Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    161
    Got it taken care of. Thanks guys
     
  5. xxmoondancerxx

    xxmoondancerxx Seasoned Veteran
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    498
    Likes Received:
    1
    So let me clarify this I placed a home I need to resize, my friend is dropping his plot next to mine so i can make mine bigger. Do I need to wait on his timer as well?
     
  6. Sarsmi

    Sarsmi Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    Apr 25, 2001
    Messages:
    5,789
    Likes Received:
    6
    You resize your house (stand under house sign and say 'i wish to resize my house') and your friend does not. They will just drop the house as usual through the house sign menu.
     
  7. Pfloyd

    Pfloyd Colorblind Collector
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    913
    Likes Received:
    61
    Big problem with house resizing. I placed a keep in fel for a friend and transferred it to her main character. The next day we tried to upgrade this keep to a castle since the land looked like it could take it. When we demolished the house using the "i wish to resize my house" it let her demolish but when she went to try to replace it gave the timer error message that she had to wait 100 hours to place a house because she had recently recieved or placed a house.

    This isn't mentioned whatsoever in the house resizing info that i could see.

    Luckily we had another account that could place but we still had to wait over an hour to place as the area was reserved for her account when she gave the "i wish to resize my house" message even though she couldn't place.

    What is also interesting is that the account and character that re-placed that keep is the same character that placed the original keep 2 days before.
     
  8. Sarsmi

    Sarsmi Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    Apr 25, 2001
    Messages:
    5,789
    Likes Received:
    6
    You can't place a house if you have recently received one in trade.
     
  9. Pfloyd

    Pfloyd Colorblind Collector
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    913
    Likes Received:
    61
    Yeah, it shouldn't let you do the resize house option then.
     
  10. Sarsmi

    Sarsmi Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    Apr 25, 2001
    Messages:
    5,789
    Likes Received:
    6
    Probably not, but they didn't tie the two things in together. After all, if you place a house you are on the house timer, but if you go to resize it (and therefore drop it) you should now no longer be on the timer. So they'd have to work around that. It's a bit dinky and should probably be redone entirely so everything ties in well and there isn't any confusion what will happen when.

    Unfortunately most people don't realize how it works until something goes wrong and they end up doing research after the fact. :/