1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

how do you buy stuff with EC?

Discussion in 'UHall' started by Poo, Nov 24, 2014.

  1. Poo

    Poo The Grandest of the PooBah’s
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor 4H

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,853
    Likes Received:
    2,404
    so i go to a Vendor and the guy of course has loaded it with the EC which in the CC makes it just one big pile in the corner.

    so i go and DL the EC and open the vendor up and i see the item and..... what.... how do i buy this item?

    this is user friendly?

    single click.... no
    double click.... no
    is there a drop down menu or a side menu..... no
    ok so i say Vendor Buy and i get a curser and...... nothing

    is it really this hard to buy an item?
     
    Endrik likes this.
  2. HoneythornGump

    Joined:
    Nov 11, 2014
    Messages:
    735
    Likes Received:
    383
  3. Poo

    Poo The Grandest of the PooBah’s
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor 4H

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,853
    Likes Received:
    2,404
    nothing
     
  4. Poo

    Poo The Grandest of the PooBah’s
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor 4H

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,853
    Likes Received:
    2,404
    so it was set to Pinco's UI so i changed that to default and was able to right click the item and buy it.

    what a PAIN!

    no wonder we cant get new players, 17 years and i cant even figure out how to buy an item i cant imagine what a new player would think!
     
  5. HoneythornGump

    Joined:
    Nov 11, 2014
    Messages:
    735
    Likes Received:
    383
    The problem is with the initial set up.

    Once you get through the initial hurdles and get used to it there is no going back. I'm telling you...

    You have to invest the time to get yourself set up with your macros and hotbars the way you want, after that it's wonderful.

    It's unfortunate but players still on the 2D client are doing themselves a great disservice (I know I'll never convince them of that and I'm not going to bother trying - You can lead a horse to water...) by not adjusting to the new client with all it's features and ease of use.

    That other client is really only good for one thing....
     
    Hardy, Tarquinn and Dot_Warner like this.
  6. MalagAste

    MalagAste Belaern d'Zhaunil
    Reporter Professional Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter Royal Knight

    Joined:
    Aug 21, 2000
    Messages:
    18,978
    Likes Received:
    5,462
    First off I have the new UI set up so vendors are in list view. That helps a lot... secondly I have the toggle on my hot bar to swap between quick looting on and off so I can quick loot stuff fine and then when I want to buy things I turn the quick looting off.
     
    Ludes likes this.