1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Hows Everyones Connection This Evening

Discussion in 'UHall' started by Snakeman, Dec 8, 2008.

  1. Snakeman

    Snakeman UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 13, 2002
    Messages:
    4,961
    Likes Received:
    165
    Thought after this mornings spurts of lag & complete freeze ups for 4 to 6 sec's I thought it might be better tonight. Wrong guess:sad4:


    [​IMG]

    It's fine for a few mins then it lags up like this. It's been on going for the last hr+. (And the 230 has been as high as 290 on occasion. Real Fun :thumbdown:)
     
  2. BadManiac

    BadManiac Guest

    Same old, unplayable, two months and counting. Are we getting free playtime to make up for it EA?
     
  3. JC the Builder

    JC the Builder Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    3,154
    Likes Received:
    708
    Your trace route shows the issue to be before EA. You should be polling at least 100 times to get more accurate data. A single trace route doesn't show much of anything.
     
  4. Snakeman

    Snakeman UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 13, 2002
    Messages:
    4,961
    Likes Received:
    165
    You can't Poll them any more. (least I have not been able to do it for awhile now) so I do it manually, it will be fine for 10 to 15 different polls in a row then bang, you get the one pinging high for one or 2 more polls then it goes back to normal. Then 30 to 50 seconds later again with the lag.
    My Normal ping to napa has always been 1st 5 hops 20-35 ping, then last 5 hops 95 to 110 each, just as regular as X-lax:D & smooth, no hitching like now.

    As of 7:30am EST I was running around napa, lagged out every few seconds. Did a trace route, this is what I saw ! Lots of joy in playing at 300+ Ping on one hop that has it's own mind of when it wants to spike..

    [​IMG]
     
  5. JC the Builder

    JC the Builder Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    3,154
    Likes Received:
    708
    You still need to have an average, one trace route is only useful for showing what servers you go through. Without a number of packets to get an average, it is hit or miss. I could do one poll and get 10ms but my true average is 20.
     
  6. it sucks. 20% play time if i am lucky.
    how many more trace routes do they need?!? i've seen countless trace routes.
    this is so old its getting to be down right pitiful.
    :bdh:
     
  7. miss uo

    miss uo Guest

    If you poll after your route trace, uo trace will run until you stop it.
     
  8. Snakeman

    Snakeman UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 13, 2002
    Messages:
    4,961
    Likes Received:
    165
    If I run a poll for some reason now It looses all after I get out of my ISP area (Poll use to work, but last 3 yrs it hasn't)
    So I continually hit the poll once it has run

    [​IMG]
     
  9. Flora Green

    Flora Green Guest

    My connection was horrible yesterday. I died twice to ant lions in the Solen Hives doing the seed quests. My character easily killsthem, but she has to be able to actually MOVE to cast. Finally just gave up and haven't even bothered logging in yet today. Ridiculous.
     
  10. Babble

    Babble Guest

    Seems ok to europa and I can still poll with uotrace
     
  11. Restroom Cowboy

    Restroom Cowboy Visitor

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    3,283
    Likes Received:
    0
    What I find absolutely amazing is that no one has offered an apology yet due to connection issues. This has lasted for OVER A MONTH! Devs...news?
     
  12. Turles

    Turles Guest

    yes please can we get some sort of word on this i been unable to fight not for over 2 weeks of payed game time which was been worthless
     
  13. Lord Kynd

    Lord Kynd Guest

    my lag is near un-noticable.
    try tweaking your computer and connection, it helps alot.
    if your computer literate enough to do it anyhow.
     
  14. Lord Kynd

    Lord Kynd Guest

    for over two weeks there hasn't been much to fight but the same ol' stuff.
    invasions being tied to factions just is not working to great.
     
  15. Lord Kynd

    Lord Kynd Guest

    i thought this program got scrubbed because it was causing lag to the servers ?
    and some ISP's saw it as a denial of service attack. ( when it polls the servers)
     
  16. thank you for your concern lord kynd.
    since i built this system and every other i have had for the past 25 yrs i'd say i know how to tweak it pretty well by now. and i run like lightning with everything except UO. its NOT the connect and its not the comp. its something on EA's end. since i dont have access to their equipment all i can do is sit and beg these fools to do their friggin jobs and fix it or they are gonna owe a buncha ppl a buncha money since quite a few of us can not effectively use what we are paying for. hello?
     
  17. JC the Builder

    JC the Builder Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    3,154
    Likes Received:
    708
    Polling is not a drain on servers anymore than a normal connection. You can ping any internet address and that is how you find out connection related information.

    The program you are probably thinking of is the shard status monitor. And I don't recall reading anything that it was disabled because of server load.
     
  18. Bombastic Fail

    Bombastic Fail Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Messages:
    1,514
    Likes Received:
    111
    I can see its still not fix yet. Still 40% packet loss to the same addresses ;/
     
  19. Tori

    Tori Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    The last 2 days have been unplayable for me - east coast to west coast - was there not someplace that we could post our trace routes that EA was actually going to look at them?

    Target Name: pacific.owo.com

    Date/Time: 12/13/2008 3:03:33 PM to 12/13/2008 3:05:32 PM

    2 * * N/A * * * * * * * [-]
    3 9 ms 9 ms N/A 10 ms 10 ms 8 ms 10 ms 7 ms 9 ms 8 ms ge-1-41-ur02.romeoville.il.chicago.comcast.net [68.86.118.249]
    4 11 ms 12 ms N/A 11 ms 12 ms 11 ms 28 ms 11 ms 11 ms 10 ms te-2-1-ar01.area4.il.chicago.comcast.net [68.87.230.121]
    5 32 ms 34 ms N/A 33 ms 34 ms 33 ms 33 ms 33 ms 34 ms 33 ms [68.86.90.49]
    6 33 ms 33 ms N/A 33 ms 33 ms 32 ms 33 ms 32 ms 34 ms 32 ms xe-9-2-0.edge1.Chicago2.Level3.net [4.71.248.25]
    7 33 ms 31 ms N/A 34 ms 31 ms 32 ms 32 ms 33 ms 32 ms 32 ms vlan52.ebr2.Chicago2.Level3.net [4.69.138.190]
    8 34 ms 33 ms N/A 33 ms 33 ms 42 ms 46 ms 32 ms 37 ms 33 ms ae-5.ebr2.Chicago1.Level3.net [4.69.140.193]
    9 32 ms 44 ms N/A 35 ms 34 ms 50 ms 34 ms 35 ms 33 ms 38 ms ae-24-56.car4.Chicago1.Level3.net [4.68.101.168]
    10 33 ms 34 ms N/A 33 ms 33 ms 34 ms 33 ms 33 ms 33 ms 32 ms [192.205.33.209]
    11 84 ms 84 ms N/A 85 ms 86 ms 86 ms 85 ms 86 ms 85 ms 89 ms tbr1.cgcil.ip.att.net [12.123.6.66]
    12 86 ms 86 ms N/A 85 ms 86 ms 85 ms 85 ms 85 ms 85 ms 86 ms cr1.cgcil.ip.att.net [12.122.17.153]
    13 86 ms 87 ms N/A 87 ms 86 ms 87 ms 86 ms 88 ms 86 ms 87 ms cr1.sffca.ip.att.net [12.122.4.121]
    14 84 ms 86 ms N/A 85 ms 88 ms 85 ms 86 ms 85 ms 85 ms 84 ms tbr1.sffca.ip.att.net [12.122.19.26]
    15 85 ms 87 ms N/A 88 ms 84 ms 85 ms 84 ms 83 ms 84 ms 84 ms gar1.sn1ca.ip.att.net [12.123.12.57]
    16 358 ms 315 ms N/A 326 ms 338 ms 339 ms 321 ms 325 ms 334 ms 329 ms [12.119.139.10]
    17 318 ms 315 ms N/A 336 ms 337 ms 340 ms 309 ms 325 ms 333 ms 330 ms [159.153.192.230]
    18 317 ms 316 ms N/A 328 ms 335 ms 341 ms 309 ms 327 ms 332 ms 328 ms central-aw5.owo.com [159.153.209.54]

    Ping statistics for pacific.owo.com
    Packets: Sent = 9, Received = 9, Lost = 0 (0.0%)
    Round Trip Times: Minimum = 309ms, Maximum = 341ms, Average = 325ms
     
  20. uoBuoY

    uoBuoY Guest

    Started happening to me yesterday. Lag and huge packet loss.

    Called my ISP (Shaw Cable Vancouver) yesterday. They said there was no problem with my connection but they were receiving a lot of calls like mine. They don't know the cause yet but it appears as if "something" is messing with the end-users' routers' DNS address. I thought if this happened you would lose your connection entirely.

    Shaw's solution was to power-down the modem and the router, wait 15 secs and power-up. Damn if that hasn't cleared up my problems at least 5 times since yesterday. Downside...the problem comes back in an hour or two.