1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Just curious about the different skill gumps...

Discussion in 'UHall' started by startle, Nov 21, 2012.

  1. startle

    startle Siege... Where the fun begins.
    Stratics Veteran Stratics Legend Gilfane

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    1,263
    All info in pic below:

    [​IMG]

    I'm guessing it's because of the difference in the char's ages... Correct?
     
  2. Logrus

    Logrus UO Legend
    VIP Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    857
    Likes Received:
    389
    That's correct. They changed the skill groupings some years back. Characters created pre-change have the 4 original groups as on the right.
     
  3. startle

    startle Siege... Where the fun begins.
    Stratics Veteran Stratics Legend Gilfane

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    1,263
    That's what I was guessing... Thx Logrus
     
  4. Mandrake of DF

    Mandrake of DF Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    854
    Likes Received:
    323
    You can copy from a new char to old char in the following directory. The file to copy is; skillgrp.mul

    \documents\EA Games\Ultima Online Legacy\User Data\Shard\Charname - find skillgrp from new char, copy that into folder of old char u want it in.
     
  5. startle

    startle Siege... Where the fun begins.
    Stratics Veteran Stratics Legend Gilfane

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    1,263
    Actually, I prefer the gump with the 7 catagories over the one with 4. If I'm not running UOAssist, then it's easier to drill down to the skills with more groups IMO.

    Can the "old" 7 group one be copied over the "newer" 4 group one?
     
  6. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    You can just make your own groups by selecting the "new group" button and dragging the skills into the ones you want.
     
    #6 Viper09, Nov 22, 2012
    Last edited: Nov 22, 2012
  7. Picus at the office

    Picus at the office Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    1,686
    Likes Received:
    583
    I only have two groups per char, one with the skills I use and the other where everything else has been moved to.
     
  8. startle

    startle Siege... Where the fun begins.
    Stratics Veteran Stratics Legend Gilfane

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    3,279
    Likes Received:
    1,263
    Holy cr*p... I've seen that "new group" a jillion times and I made the incorrect assumption that it would only "add" a group... Never checked it out.... I will now, thx Viper and Picus....