1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Ladders

Discussion in 'UHall' started by LadyR, May 22, 2012.

  1. LadyR

    LadyR Visitor

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Bug Fixes

    Castle Ladders should now be functioning properly

    I must have missed the part about them being broke before this publish. And the part about castles floating and requiring a captain.

    Can no longer place a castle ladder. You get the following message.

    "You can only place this in a ship if you have the captain's permission."

    I am not on a ship i am in my keep lol
     
    Sauteed Onion likes this.
  2. Sauteed Onion

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    679
    Likes Received:
    512
    Hehe, these kinds of things are the things that make UO UO. ^ ^ Hopefully there is a fix for this soon though. Meow.
     
    Ryna likes this.
  3. Viquire

    Viquire Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    3,456
    Likes Received:
    507
    You are having problems as of today? After the most recent server up?
     
  4. Viquire

    Viquire Crazed Zealot
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    3,456
    Likes Received:
    507
    I read something about this the other day. The only thing I can think of is make sure it is in your top pack. I had a bag of gozas I was carrying around in my castle, and I got some weird message when trying to place. It was not a boat message, can't explain that. Took it out of the bag and put it in the top level of my pack and it acted as it was supposed to.
     
  5. LadyR

    LadyR Visitor

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Ladder is in the top of my pack, even tried in my castle on a different account same message. UOs moto should be, if its not broke we must break it lol Love the game and this is more amusing than annoying but really, how can a fix go so wrong. Wonder how long before i can see the roof of my keep again :)
     
  6. Lady Storm

    Lady Storm Crazed Zealot
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    3,747
    Likes Received:
    1,557
    idk can you still use the old way of energy thingy to go up ?
     
  7. virtualhabitat

    virtualhabitat Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 24, 2011
    Messages:
    755
    Likes Received:
    642
    It's not broken, it's a game feature!
     
  8. Blood Ghoul

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    679
    Likes Received:
    290
    It is not fixed.. I still cannot place castle ladders.. Keeps saying the castle is a ship :-/ And all my gardens are at max seeds on the roof..not a big deal unless it never gets fixed and I can never access them again
     
  9. Blood Ghoul

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    679
    Likes Received:
    290
    Even though the patch says they should be working properly I am still getting the same message about it "requiring the Captains permission to place it on a ship"

    I am on Origin

    BG
     
  10. Barok

    Barok Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    4,894
    Likes Received:
    330
    Would suck if you had regular plants up there instead of garden boxes.
     
  11. Blood Ghoul

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    679
    Likes Received:
    290
  12. Nyses

    Nyses Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2008
    Messages:
    901
    Likes Received:
    89
    You can get up there without a ladder, PM me and I will tell you how to do it.
     
  13. Ludes

    Ludes Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    648
    Why can't we all know ?
     
  14. Barok

    Barok Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    4,894
    Likes Received:
    330
    Because if you get up there without using a ladder it is deemed an exploit and you will get banned.
     
  15. Deb

    Deb Guest

    I confirmed it also on Napa today...were working fine this weekend,
    but after patch I need to find the captain so I can place a castle ladder
    in my house. This is a custom home if it helps any. The regular ladder will
    place with no problem.
     
  16. Blood Ghoul

    Joined:
    Oct 14, 2011
    Messages:
    679
    Likes Received:
    290
    Yep..That darn captain