1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Need help

Discussion in 'UO Siege Perilous' started by Elfstone, Jan 5, 2009.

  1. Elfstone

    Elfstone Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,661
    Likes Received:
    1
    My comp got a virus so I need to use
    my old comp for now but I can't get Uo to finish patching.
    I have Zone Alarm installed and have given UO accss ,
    what else do I need to do to get it to run ??? Please help ty.
     
  2. Elfstone

    Elfstone Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,661
    Likes Received:
    1
    anyone ???:yell::sad3::sad2::mad::twak::eek::grrr::violin:
     
  3. Skylark SP

    Skylark SP Available Storage: 0
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    10,746
    Likes Received:
    8
    Random snippets from EA's knowledge base. The second, the stuck file, is often the culprit.

    1.) If you are running Ultima Online behind a firewall or using a proxy server, you will need these port numbers open:

    • TCP/IP ports: 5001-5010
    • Game: 7775-7777
    • Login: 8888
    • Patch: 8800-8900
    • UO Messenger: 9999
    2.) There may have been an issue while the patch was downloading that caused a file to remain in the patch folder. This will cause the patch to fail. To resolve this, locate the Patch folder within the Ultima Online directory on the hard drive and delete any files contained in the folder. Once this is completed, launch the game from the Windows Start menu. This will re-start the patching process.

    3.) If the PC is virus free and you have enough space, your connection to the patch server may have a problem. Run a trace to the patch server (compassion.owo.com) as follows:

    Open a command prompt by clicking Start --> Run, then type cmd in the Run box, press enter.

    At the command prompt type: tracert
    [FONT=Arial, Helvetica]compassion.owo.com then press enter.

    -Skylark

    [/FONT]
     
  4. Hera - Siege

    Hera - Siege Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    1,181
    Likes Received:
    21
    Lose the firewall and buy a router. Better protection with NAT. Firewalls cause nothing but trouble to anyone who isn't very computer literate. And router you won't have to click 'yes' to every single thing that wants to go outgoing.
     
  5. Skylark SP

    Skylark SP Available Storage: 0
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    10,746
    Likes Received:
    8
    For most applications, using a router with NAT combined with a software based firewall should not cause any issues, especially if you have "allowed" the application. An easy test is to temporarily turn off the firewall.

    -Skylark
     
  6. Elfstone

    Elfstone Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,661
    Likes Received:
    1
    Tyvm, checking into these solutions .
    Will be in touch. :):hug: