1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

New bug with tamer's mounts

Discussion in 'UO Tamer' started by GreywolfUK, Jan 20, 2011.

  1. GreywolfUK

    GreywolfUK Sage
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    502
    Likes Received:
    8
    Since last publish, all my mounts are sent to the stables soon as I dismount, anyone else having this problem, happening with Cu's, Dread Warhorse and Nightmare. It also shows pet is still supposed to be with me, as in control slots are showing 4/5 for Cu etc.

    Sent bug report in with updates about it happening to all my mounts, its becoming a real pain.

    I thought it might have been connected to my training disco on my mounts, but this is also happening to Cu's I have not had out of stables since bonding.
     
  2. Wenchkin

    Wenchkin Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,779
    Likes Received:
    434
    I haven't managed to reproduce that bug on Europa yet, but I'll keep trying with my girls and see if I can get it to.

    You just basically hopped off the mount and they poof, aye?

    Wenchy
     
  3. gortman

    gortman Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    630
    Likes Received:
    0
    I dismounted my cu several times last night and it stayed with me each time. Thanks for the heads up, though - hope whatever is causing your problem gets fixed.
     
  4. kitiara-atlantic

    kitiara-atlantic Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    77
    Wow - that's a crazy one. I played on Atlantic last night; hopped off my cu a few times and nothing odd happened. Also played a non-tamer with a swampie, and it stayed with me when I was dismounted. So, nothing odd on this end, but hopefully fixed quickly!
     
  5. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    that's happen in only 1 case: when you cross a server line and you are never dismounted since login.
    For avoid this, dismount and re-mount after login and you are safe :)
     
  6. GreywolfUK

    GreywolfUK Sage
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    502
    Likes Received:
    8
    sorry not got back to this before now, this only happened that night, not happened since.

    I was sitting at Luna Bank, New Haven bank roof where I normally rest, Brit Stables, also in Ilsh.

    @Wenchkin, this was on Europa.

    @Pinco, I am only mounted all the time when sitting at bank, or moving around Ilsh , other than that I am on foot, for example when I have my Ethelinda with me.

    @Gotman, I am hoping it was just lag, though I was not experiencing lag at the time.

    One possible answer could be because I was using EC client, with my disco macro using Stored Target, that way I can train disco without getting off mount, while sitting at bank.