1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

patcher.prod.sig ¿?

Discussion in 'UHall' started by Apetul, Apr 30, 2012.

  1. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    I havent logged in on the last 2-3 days and now i got this message when trying to start the uo patch:

    ---------------------------
    Patch error!
    ---------------------------
    The patch client was unable to retrieve the file [patcher.prod.sig] from the patch server (0 total errors encountered). Please try the patch operation again in a short while.
    ---------------------------
    OK
    ---------------------------



    On the \logs folder, this is what i found:

    [2012/04/30 15:41:04] Failed to load module [http]
    [2012/04/30 15:41:04] libpatchclient initialized.
    [2012/04/30 15:41:04] Currently running as [C:\Program Files\Electronic Arts\Ultima Online Classic\uo.exe]
    [2012/04/30 15:41:04] Currently running as [C:\Program Files\Electronic Arts\Ultima Online Classic\uo.exe]
    [2012/04/30 15:41:04] Notification of restart with alternate filename
    [2012/04/30 15:41:05] Failed to load module [http]
    [2012/04/30 15:41:05] libpatchclient initialized.
    [2012/04/30 15:41:05] Currently running as [C:\Program Files\Electronic Arts\Ultima Online Classic\uo.bin]
    [2012/04/30 15:41:05] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:05] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to query HTTP response content length. Error [12150]
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to retrieve remote file [patcher.prod.sig].
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to read remote product check.
    [2012/04/30 15:41:06] Failed to patch patcher product.



    This is happening on an XP box, but same results on Win7 64. Any ideas? thanks
     
  2. Petra Fyde

    Petra Fyde Peerless Chatterbox
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    30,889
    Likes Received:
    5,175
    I think everyone is having it, only current way around it is to bypass the patcher and launch from client.exe
     
  3. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Ohhhh.. thanks.
     
  4. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    I have the same problem, I get this:

    [​IMG]
     
  5. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    They are aware and will post about it!
     
  6. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    for now just bypass the patcher
     
  7. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Another question.. is there a way to run UOAssist whitout the patcher?
     
  8. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    I never saw a post on them being aware, No need to yell. :p
     
    Storm likes this.
  9. Bleak

    Bleak UO Software Engineer
    VIP Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    372
    Likes Received:
    734
    Please check your task manager to verify that you do not have an existing UO.exe or UO.bin open when trying to launch UO.exe , close those tasks, and try again.
     
  10. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Hi, I Just did it on both XP and Win7 64. Same problem/messages as before.
     
  11. Sprago

    Sprago Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend IPKU

    Joined:
    Mar 5, 2006
    Messages:
    1,768
    Likes Received:
    169
    im computer illiterate so how do i bypass the patcher and will uoassist still work for me
     
  12. FireKitten

    FireKitten West Vesper Arena - Pit Mistress
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    165
    Likes Received:
    28
    Am having same problem with both desktop and laptop. One is running Vista .. other windows 7. same message that has been posted... *pouts* Haven't been able to play in days and was trying to get in for my fix ... Fail!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *growls*
     
  13. Promathia

    Promathia EM Bennu Fanclub
    Premium Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,425
    Likes Received:
    2,114
    Same problem for me and multiple guildmates
     
  14. Sevin0oo0

    Sevin0oo0 Guest

    xp pro sp2 - no problems
     
  15. old gypsy

    old gypsy Grand Poobah
    Professional Stratics Veteran Campaign Patron PITMUCK

    Joined:
    Dec 18, 2010
    Messages:
    5,845
    Likes Received:
    5,283
    I had the same problem earlier. It cleared up after I restarted my computer, though.
     
    Mirt likes this.
  16. Uriah Heep

    Uriah Heep Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    3,836
    Likes Received:
    2,365
    Neither of those running according to taskmanager. Have rebooted...Windows vista
     
  17. Winker

    Winker Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    2,300
    Likes Received:
    625
    i have the same problem
     
  18. Merus

    Merus Babbling Loonie
    Stratics Veteran CasteoftheForgotten

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    2,636
    Likes Received:
    2,091
    I was having the same issue, rebooted the pc and works fine now.
     
  19. Saint of Killers

    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    534
    Likes Received:
    24
    Oh good, I'm not the only one having this issue.

    Rebooted, no go for me. I can launch client.exe from my EA folder, but cannot load from uoassist.
     
    Littlehawk likes this.
  20. Promathia

    Promathia EM Bennu Fanclub
    Premium Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,425
    Likes Received:
    2,114
    Rebooted, still getting the error.
     
    Littlehawk likes this.
  21. Saint of Killers

    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    534
    Likes Received:
    24
    At least you only have to worry about 2 uoa macros, apples & smokebombs. :D

    You did know you can set macros to use those in uoa right Solus?
     
  22. Promathia

    Promathia EM Bennu Fanclub
    Premium Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,425
    Likes Received:
    2,114
    Very Funny

    I know this seems weird, but I actually do have other characters, even some mages! :O
     
  23. Littlehawk

    Littlehawk Guest

    Is there anyway to get UO to tell us what is going on?
     
  24. Tina Small

    Tina Small Stratics Legend
    Stratics Veteran 4H

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    7,539
    Likes Received:
    1,930
    I've got Windows Vista. Started UO by clicking on the uo.exe icon as always and had no problems whatsoever. I'm beginning to wonder if it even patched, it started up so quickly but I've re-tried it now multiple times (as well as client.exe and UOPatch.exe) and nothing's hanging up. When I get to the sign-on screen, it shows "UO Version 7.0.24.5 (Patch 66)" under the Password line. Is that the absolute most current version of the client or not?
     
  25. Juno

    Juno Guest

    Same problem for me
     
  26. yars

    yars Lore Keeper
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    956
    Likes Received:
    134
  27. UltimatePower

    UltimatePower Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    820
    Likes Received:
    27
    Same problem for me, been happening for a few hours now.
     
  28. Nalynn

    Nalynn Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    Same problem happening to me. I was in game from 1 - 3 p.m. with no problems. Walked away from the computer and now I'm getting these same messages. I'll try rebooting and see if that helps.

    ETA: Rebooted and can NOW enter the game. Message is gone. Weird!
     
  29. Saint of Killers

    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    534
    Likes Received:
    24
    Ultima Online posted this message on Facebook an hour ago so we're almost saved I'm "sure":

    We received several reports that the DNS addresses of our website and our patcher are not getting properly resolved and can't be found. We are looking into the issue and are trying to fix it as soon as possible.

    Solus how come you don't Facebook me? Just kidding, stay away creeper!
     
  30. UltimatePower

    UltimatePower Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    820
    Likes Received:
    27
    Petra is correct, go into your uo folder and find client.exe , that should skip the patcher and get you in game at least.
     
  31. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Seems its not a problem from the Devs but from someone in Mythic. The patching server changed the IP address (new IP is 63.117.29.36). DNS changes usually takes 12-48 hours to be propagated, thats what the guy at Mythic probably didnt know.

    So its easy to identify and fix.

    1. Open a command window, type: ping patch.uo.eamythic.com
    2. if the IP from that host is different than 63.117.29.36 then continue to step 3, otherwise you are ok
    3. Open notepad, then open the file: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts and add the next line:

    63.117.29.36 patch.uo.eamythic.com

    Check the instructions on the hosts file, but anyway ill copy a fragment:
    The IP address and the host name should be separated by at least one space

    4. Save file, run uoassist again
    5. Important, since this is a temporary fix you should remove the recent added line in a couple days.
     
  32. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Bah, seems they now know its a DNS problem but they cant really fix it. The DNS will propagate in 12-48 hours so after 2 days, no one will complain about this issue anymore so they dont need to do anything.
     
  33. outcry

    outcry Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    336
    Would be nice if someone From Mythic/EA would address this problem and let us know what is going on
     
  34. Sevin0oo0

    Sevin0oo0 Guest

    "UO Version 7.0.24.5 (Patch 95)" is what shows on my working version. weird that's it's only broken for some
     
  35. LordDrago

    LordDrago Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    393
    Ditto.
    I am using the CC client however. Are the people having patcher problems running the EC?
     
  36. UltimatePower

    UltimatePower Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 8, 2006
    Messages:
    820
    Likes Received:
    27
    Mine just started working all of a sudden, on all 3 computers.
     
  37. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    Thats what happened to me, Didn't reboot or anything, just click. Working. Weird.
     
  38. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    I had no problems, using Google public dns : Public DNS — Google Developers ;)

    But problem should be solved soon as DNS servers around the world update ;)

    Not weird at all, just means the DNS server you use (usually provided by your isp) is now updated and could find a physical location for the requested domain :)
     
    Sevin0oo0 likes this.
  39. Saint of Killers

    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    534
    Likes Received:
    24
    Good to go now as well.
     
  40. SixUnder

    SixUnder Legendary Assassin
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    15,771
    Likes Received:
    88
    what the crap, then mine should be fixed by now.
    still cant open or update uo
     
  41. SixUnder

    SixUnder Legendary Assassin
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    15,771
    Likes Received:
    88
    ok mine is 63.117.29.33
    it has been 4 months since i been here, please help? im a programmer not a networker..
     
  42. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    if you got a referense in your hosts file i suggest you remove it and try again ;)
     
  43. SixUnder

    SixUnder Legendary Assassin
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    15,771
    Likes Received:
    88
    you mean my patch folder? empty it?
     
  44. Petra Fyde

    Petra Fyde Peerless Chatterbox
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    30,889
    Likes Received:
    5,175
    hosts file = C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
     
  45. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    ^this yes ;)
     
  46. SixUnder

    SixUnder Legendary Assassin
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    15,771
    Likes Received:
    88
    hrmm, just microsofts example and defintion, that is it. :please:
     
  47. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    Ok, not that then. Did you try validate your files post pub 77 ?
     
  48. SixUnder

    SixUnder Legendary Assassin
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 16, 2001
    Messages:
    15,771
    Likes Received:
    88
    i dont get that option. after the UOA gives me the error, UO patcher flickers and closes. Not even a chance to access it.
     
  49. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    Did you try reinstall the client?
     
  50. Tina Small

    Tina Small Stratics Legend
    Stratics Veteran 4H

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    7,539
    Likes Received:
    1,930
    Did you try what Bleak suggested above in post #9, i.e., check your task manager to verify that you do not have an existing UO.exe or UO.bin open when trying to launch UO.exe , close those tasks, and try again?