1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice
  3. Greetings Guest! Tonights Maintenance is complete and the Stratics Community Wiki is now live. Please see this thread for more details.
    Dismiss Notice

Pinco`s UI install problem. Anyone offer some advice pleeeeeez?

Discussion in 'UHall' started by Carharrt, Jan 26, 2012.

  1. Carharrt

    Carharrt Guest

    I have been having lil problems here and there and really never let it bug me. Yesterday I told a friend over vent " I wish there was a timer on these RC summons" he said... "There is,I have one" we both use the EC/Pinco`s so we checked out our versions and he was running 5.2a. I looked at mine and low and behold I was running 5.1a. So,no biggy. I go to Pinco`s site and DL it again and extract it into my SA directory and checked Yes To All when I was prompted. Than I go to log in and half my hotbars were gone,had a goofy dbl char health bar/pic thing and I only had 3 options in the list when I hit esc. Last option was user settings but nothing happened when I clicked it. Only way it will work is running in default which totally sucks.

    So today I uninstal SA,uninstall Pinco`s. spend 4 hours TWICE re downloading only to log in and see the UI drop down say I`m in Pinco`s.... but I have no Pinco options,no Pinco toolbar (chat/guild/paperdoll/backpack,all that) and a default look. I know it is not rocket science, I`ve done this before. Not new to the EC or Pinco`s. I am at a loss now.

    Can not play UO until this is resolved. Unless someone has an idea of something I may have missed the only thing I can think of to do is uninstall AGAIN and delete all traces of UO/Pinco`s in program files and manually delete all traces of any folder on the HD that has anything to do with it and try again. Will DL while I sleep.

    I even went so far as to try a system restore to a couple weeks ago,only to have to REDOWNLOAD the 2 gigs of SA after Pinco`s patcher updated itself. So today I have been downloading UO for a steady 8 hours to no avail.

    Now I have a Pinco`s and a Pinco`s 2 in the drop down for UI`s and if I use Pinco`s it looks like default and what I described above but works (like default with no extras). If I switch to Pinco`s 2 it is broke. Nothing works and no options/user settings available and only thing I can do is close it and restart using default UI.

    So....... any advice? I can think of nothing else to try and would seriously appreciate any intel.


    Also I am running:
    WinXP Pro 32 bit
    300 gig HD
    2 gig Ram
    and Nvidia 9800gt 512 vid card.
  2. Surgeries

    Surgeries Grand Poobah
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Mar 18, 2004
    Likes Received:
    Hi There...I am having a problem with my map on just one character, and have gone through hell and back. I have a request for support up right now, and I am confident that Pinco will be able to find out what is wrong with mine.

    The challenge is that the instructions on his website tell you to unzip the folder into your Main Stygian Abyss folder. Then to use the UI Patcher to launch the Patcher and the Game.

    I didn't realize that there is an "Install UI" and "Uninstall UI" button right on the splash screen for the Patcher.

    You will likely have to go in and just delete all of the extra Pincos in your User Interface folder, launch the Install function from the UI Patcher, and that should work.

    Uninstalling will take way less than reinstalling.

    I was having your exact same problem with all of the different UIs showing as selectable, but I only had the Default UI...very maddening indeed, especially because most pencils have far more tech abilities than me.

    But I finally got it to work again. I am still having my isolated little map problem, but I have faith in Pinco for sure.
  3. Carharrt

    Carharrt Guest

    Right on. I am currently almost done patching the Pinco patcher,so crossing my fingers. I used that uninstall button on the bottom right,it just finished..... the moment of truth.................
  4. Carharrt

    Carharrt Guest

    Well,looks like 3rd time is a charm. I logged in expecting the worse again and to my utter surprise.... all is good. I`ve never had any problems with Pinco`s UI was very frustrating but doo doo happens sometimes. I have no clue what I could have done wrong cause I have done it several times before on different computers.

    Just glad its finally done and working great again woooohoooooo! I see some things I was missing out on from 5.1a to 5.2a so I am excited to get ingame and check out the new additions.

  5. Ezekiel Zane

    Ezekiel Zane Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Jul 29, 2003
    Likes Received:
    If you're having problems with the map in Pincos's UI 5.2a then see the Pinco's UI thread last page, in the EC forum.

    You'll have to do a re-install but you'll need to also delete all files from the UserData folder after you backup your account/character data.
  6. Carharrt

    Carharrt Guest

    Everything is fine right now,map workin perfectly thank god! :bowdown:

    I totally forgot bout the EC forum,I`ll hafta cruise over there just to keep up with stuff,thanks.