1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Problem with guild chat

Discussion in 'UO Resources' started by convas, Feb 3, 2010.

  1. convas

    convas Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Ever since I installed the latest patch, guild chat is dead. I do not get any of the messages sent and my messages do not get sent either. The guild chat also appears in black (and so does the regular chat, while the party chat appears in grey!) which doesn't make sense because in the settings it is set to the default green colour... I tried uninstalling the client and re-installing from scratch but the problem persists... The last thing I remember doing before it stopped working was install the patch so it must have something to do with that....I should also mention that I am using the 2d client
     
  2. falseprophet

    falseprophet Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 29, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    12
    go to options and select the "eyeball" icon and check that the option my cursor is on in this screenie is not checked. i had this issue once my options got changed in a patch a while back.[​IMG]
     
  3. convas

    convas Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Thanks for the response! Unfortunately, the "ignore guild messages" option is not checked, so I should be able to participate in the chat (the same goes for the general chat and alliance btw, I can't send or receive messages). I'm surprised no one else has replied so far, I thought that it would be a common problem. The fact that I completely uninstalled and re-installed it and got the same thing shows that it must be a problem with some file or key that is not removed when you uninstall. Another strange thing that happens is that if I press the 'default' button, the party, alliance, guild and chat colours become black...
     
  4. convas

    convas Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Thanks to your help I finally managed to fix it. I manually changed the colours then checked ignore messages, restarted the client and unchecked it. For some strange reason it worked...
     
  5. falseprophet

    falseprophet Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 29, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    12
    Glad to hear you got it.