1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Question, 2 chars same name issue

Discussion in 'UHall' started by clarkifer, Oct 11, 2011.

  1. clarkifer

    clarkifer Guest

    I had a character with one name on a shard, then transfered another character with the same name, just all caps, to the same shard. My macros are acting as the same for both characters. Is there an easy way to fix this instead of buying a character name change token?
     
  2. Kim Li of LS

    Kim Li of LS Guest

    Not to my knowledge, i have 2 chars w the same name as does my guild leader, we both have the same issue.
     
  3. iamSnippa

    iamSnippa Journeyman

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    283
    Likes Received:
    8
    If they are on the same account, they will use the same exact settings including macros.
     
  4. clarkifer

    clarkifer Guest

    Well... that does suck, lol. Thank you for the replies.
     
  5. Njjj

    Njjj Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    37
    I had this problem as well. If you go to the folder where your character settings are (not at my pc now so I cant help here), you will find a folder for each shard and then each character. Copy the folder with your character name and add something like -necro to the end of the copy. Then go in game and set macros as you wish with the other char (the non necro one in this example). Log out and go back to your folders and make another copy renaming it as well. Now you can just overwrite the original folder with a copy appropriate folder before you log in and your macros will be correct. Just have to remember to repeat this when you make changes.
     
  6. Poo

    Poo The Grandest of the PooBah’s
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor 4H

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,839
    Likes Received:
    2,394
    the UO stuff will be the same for both (or all 5 if all toons on that shard have the same name)

    the desktop, skills list and in game macros.

    so ya that sucks, BUT, if you use UOassist you can hit the options button when ya first load it, and hit the save as a number instead of save by name, and then all your uoassist macros will be individual for each toon.

    i had the same problem years ago.

    i ended up name changing the conflicts just cause it was so annoying.
     
  7. Kayne

    Kayne Guest

    You can also occasionally pick up settings for a char you deleted if you ever create one with the same name.
     
  8. Njjj

    Njjj Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    37
    Well the procedure I mentioned really fixed it for me. All macros and other desktop settings are preserved, and it works for ec also. Its a pain if you constantly switch between the two characters though.
     
  9. Alvinho

    Alvinho Great Lakes Forever!
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Messages:
    14,075
    Likes Received:
    2
    set up a second set of macros, and when logging in to keep them separate, put a space at the end to play the first one with the same name, the second one with the same name no space and it will use the old macros