1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Question about dual monitors?

Discussion in 'UHall' started by StealYourFace, Sep 11, 2015.

  1. StealYourFace

    StealYourFace Journeyman

    Joined:
    Jul 31, 2013
    Messages:
    184
    Likes Received:
    146
    If I was to get a second monitor is it possible to run 2 accounts at the same time. My problem is that I upgraded to windows 10 . Before with windows 7 when I hit alt / tab it automatically switched to my other account. Now when I hit alt / tab it minimizes both and then I gotta select the other account. This doesn't seem like a big deal but instead of 2 seconds to switch it takes 10 and it's got me killed quite a few times the last 3 weeks.
     
  2. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    I know exactly what your talking about. I just got my Windows 10 two days ago with my new puter. So I haven't caught up with this issue yet. Still stomping out the bugs with my larger issues lol. I have issues! I'll almost bet there's a button hidden somewhere in this mess that will let us just alt tab again.
     
  3. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Doing a quick "Windows 10 alt tab" search on google it looks like we might be hosed on this with Windows 10. If you find anything useful with this please post back.
     
  4. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539
    I use 6 monitors! and I can run 14 Clients with no Problems
     
    UNKNOWN of Atlantic likes this.
  5. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    *Stares blankly* *blinks*
     
    UNKNOWN of Atlantic and outcry like this.
  6. Larisa

    Larisa Reporting Manager
    Editor Reporter Moderator Professional Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Editor Fallen Lords

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    4,347
    Likes Received:
    1,959
    LOL you've not seen his set up I take it?

    He's the prime example of *Ultimate Gamer*

    Good to know about the alt/tab thing...now I'm even more hesitant about upgrading to windows 10 :/

    Maybe downgrade back to 7? But yeah the more monitors you have the more clients you can have visible to you. I keep wanting to get a second monitor but there's no room on my desk :(
     
    Capt. Lucky likes this.
  7. Merlin

    Merlin The Enchanter
    Moderator Professional Governor Campaign Patron UWF

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    2,599
    Likes Received:
    2,402
    I got Windows 10 as soon as it came out but went back to Windows 8.1 after three weeks. Despite having a computer that is fairly new (purchased right after Christmas), Windows 10 slowed my entire computer down. It was exponentially fast the first few days, but then it seemed to hit some kind of a wall and would take forever on start ups, or even simple tasks like plugging my USB headphones in. It was excruciating. I mainly got it for the purpose of being able to project to and from X-Box, but it was more of a novelty than something I saw myself doing on a frequent basis. Hopefully they work out some of the bugs.
     
  8. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Well just keeping up with one client on one monitor is a full time job for me. But I've done the alt tab thing at the bank to transfer stuff to another characters before. Usually after a shard transfer and I have a bunch of stuff to haul home.
     
  9. Petra Fyde

    Petra Fyde Peerless Chatterbox
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Jan 5, 2001
    Messages:
    30,889
    Likes Received:
    5,175
    Strange, I have windows 10, alt tab switches me between the last two active windows.
     
    Capt. Lucky likes this.
  10. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    HA! It's gotta be some strange setting somewhere.
     
  11. StealYourFace

    StealYourFace Journeyman

    Joined:
    Jul 31, 2013
    Messages:
    184
    Likes Received:
    146
    I've got something screwy going on with uo. If I take it out of full screen mode two of the tabs at the top right don't work properly. The minimize and maximize are backwards. If I hit maximize instead of changing the size of the window it minimizes it to the toolbar. To bring the gameplay window back to a full screen I have to double click the minimize button. This is only happening with uo . Windows edge / Google / and everything else works the proper way.
     
  12. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    283
    Same here..
     
  13. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539

    @Merlin I am running W10 on my main computer and 2 laptops, I am running SSD's on all of them, also, the very first thing you "must" do on W10 is uninstall 90% of the Crap that comes with, all those "App" will drain your computer if you dont remove them, than after everything is running smooth, you must turn off , all the "auto update" feature... This is just "my" opinion , but I Think Windows 10 is by far the best Windows ever... but you need to have a really nice setup, nowadays I think 32GB Ram and I7 processor is a must, also, I tested a lot of video cards and I dont use dual cards or SLI, i just have 1 nice Video card that can handle 6 monitors (EYEFINIT)
     
    Ox AO likes this.
  14. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    You guys have it easy. Every time I minimize the UO client it crashes lol. I'll look into it when I feel like working on it. The most annoying thing is the Logitech keyboard volume control drives windows insane. On the G510S there's a known bug where if you use the volume control there's a beeping sound and the screen flashes like crazy. Logitech has known about it for a long time. Logitech blames Microsoft and Microsoft blames Logitech. No one appears to be doing anything about it. The work around is to download a 3rd party program and load a script into it. So I said ok and went to download the program from the programs creator and my virus scanner went nuts and threw the program into the virus chest. *sigh* If I use the volume control really slow sometimes it doesn't go crazy lol
     
  15. StealYourFace

    StealYourFace Journeyman

    Joined:
    Jul 31, 2013
    Messages:
    184
    Likes Received:
    146
    Do you need to download anything
    i was having a problem whit it crashing also. There was an option above where you select full screen that I selected that fixed it. Something with a g in it GDI maybe . Before I selected it up would crash every time I hit alt tab. Hope this helps
     
    Capt. Lucky likes this.
  16. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    That sounds like it to me! Will certainly check it out right now! Maybe we need a Windows 10 sticky at the top. You know these things are going to keep being brought up over and over. Many thanks!
     
  17. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Yes! Awesome! Well done! Well alt tab worked once and then wouldn't do it again lol. Maybe after I restart the computer. But the Windows key worked over and over so that works good enough for now. TYVM! Nice to not have it crash when I minimize to manually change the volume ;) I'm wondering if it would have any effect on all this stuff if I used the Windows option to run the UO client like Windows 7?
     
  18. Merlin

    Merlin The Enchanter
    Moderator Professional Governor Campaign Patron UWF

    Joined:
    Sep 1, 2014
    Messages:
    2,599
    Likes Received:
    2,402
    I will take all that into consideration. I'm wondering if it was because I didn't uninstall all of those apps - but even so, the OS should be able to handle them as most weren't all that big from what I could gauge and the roll out prided itself in large part on the ability to multi-tasking many different programs.

    I have an SSD w/ and i7 as well, which is why I found it odd that even the boot-up time had becoming significantly worse on W10. I'm a Microsoft guy so I always try to support their products, so it pained me to have to roll back. Especially because I also liked the return of the traditional start button instead of the page full of tiles. All in all though, they just need some more time to work out the bugs and I wasn't prepared to deal with the inconvenience of having to potentially get stuck with something I wasn't a huge fan of since you can't roll back if you have it for more than a month. I will reconsider later in the fall or winter once some more data is available on it's overall performance.
     
    Capt. Lucky likes this.
  19. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Yeah I have an I7, just standard hard drives. But 10 is slower than 7 on a lot of things. Especially opening a new program. 8 seconds?! I ain't got 8 seconds! lol But yeah... I noticed my new Windows 10 puter came with "Intel Rapid Storage Technology" but I haven't installed it yet till I study up on it. But that's suppose to help a lot with this issue. I just assume 10 would happen to me sooner or later so I decided to just bite the bullet and start working it out. Of course the longer you wait it's more time for everyone else to work out the issues for ya :p But in general I don't see any reason to rush into 10, at least while the free promotion is still going. Unless there's some dire need for DirectX 12. Which I don't see happening for awhile.
     
  20. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539
    Why Minimize??
    That is the point of have multi screens, so you can just "resize" and move across, so you can see as many Clients your computer can handle!
     
  21. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Well it's a nice option we had before. And you can do your thing with 16 clients and 6 screens or whatever but I think you may be the exception and not the rule :) I like full screen with one client and would like to minimize it at times. What you doing sounds like a job lol
     
  22. Yadd of Legends

    Yadd of Legends Certifiable
    Campaign Supporter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,020
    Why am I only seeing an [​IMG] and not pics in this post?
     
  23. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    On how many monitors is this happening?
     
  24. Yadd of Legends

    Yadd of Legends Certifiable
    Campaign Supporter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,020
    Same on both my laptop and my PC, both running Windows 10
     
  25. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Was kinda joking about the monitor thing. I'm seeing everything except for the pic in AtlanticRealtor's sig, which is broken. Windows 10 also.
     
  26. Yadd of Legends

    Yadd of Legends Certifiable
    Campaign Supporter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    1,875
    Likes Received:
    1,020
    Maybe sig - I thought people were seeing a pic of his awesome setup
    Edit: Hah, right, it was the sig - fixed now
     
    #26 Yadd of Legends, Sep 11, 2015
    Last edited: Sep 11, 2015
  27. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539
    LOL
    i am switching servers, all pics will be up in few
     
  28. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Oh hey if it helps this is one of your pics I had saved on my hard drive.

    Multiple-Monitor-Setup.jpg
     
    Piotr and AtlanticRealtor like this.
  29. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539
  30. AtlanticRealtor

    AtlanticRealtor ICQ 647752375
    REALTOR

    Joined:
    Aug 12, 2013
    Messages:
    1,199
    Likes Received:
    539

    WOW
    THAT SOUNDS LIKE A PROJECT!!!!, Accounts for all that I have!!!! :)


    Damn @Capt. Lucky Now I will have to show this to my wife and ask If I can finish the Living Room Decoration!!!
     
    Capt. Lucky likes this.
  31. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    Well I want to be nice to you. If you drop your accounts UO will probably shut down.
     
    UNKNOWN of Atlantic likes this.
  32. GarthGrey

    GarthGrey Crazed Zealot
    Stratics Veteran Stratics Legend GoT

    Joined:
    Mar 18, 2003
    Messages:
    3,640
    Likes Received:
    1,405
    Alt tab with Win10 works fine for me too, i can go between the ec and the cc without issue.
     
    Capt. Lucky likes this.
  33. MalagAste

    MalagAste Belaern d'Zhaunil
    Reporter Professional Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter Royal Knight

    Joined:
    Aug 21, 2000
    Messages:
    18,978
    Likes Received:
    5,463
    Good gods and the electrician who came to inspect my place thought we were bad for having 6 computers in 4 rooms and the game system set-up in the Livingroom. I can't imagine what he'd say about THAT!
     
  34. UNKNOWN of Atlantic

    UNKNOWN of Atlantic Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    86
    Well Darn this is what Mine looks like ...lol kinda j/k original.jpg
     
  35. UNKNOWN of Atlantic

    UNKNOWN of Atlantic Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    86
    Stop Showing Your kids gaming room we all know this is more of what yours looks like LOL
    SUPER-PC-.jpg
     
  36. Capt. Lucky

    Capt. Lucky Crazed Zealot

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    3,015
    Likes Received:
    2,518
    OMG that would drive me insane
     
  37. Kirthag

    Kirthag Former Stratics Publisher
    Professional Stratics Veteran Alumni Stratics Legend Campaign Benefactor Evergreen

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    4,269
    Likes Received:
    1,640
    :) I'd share pics of my setup, but would hafta kill everyone...

    What I've noticed about W10 - your games have to be in window mode, not true full-screen. Keep everything to window mode and just max up the window size to your monitor (or however big you want it), then alt-tab will work just fine.
     
  38. StealYourFace

    StealYourFace Journeyman

    Joined:
    Jul 31, 2013
    Messages:
    184
    Likes Received:
    146
    What I'm noticing in full screen mode with alt tab is that it considers uo assist and vent as a window. If you hold down alt tab you can watch it switch between your 2 games vent and assist. If you jack with it long enough you can get it to switch between the 2 accounts. The first time you have to look something up you gotta do it all over again. One time it took me almost 5 min to get it to switch between the 2 I wanted.