1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

[Tech Help] Question for developers re: packet loss and the new client

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by Shamus Turlough, Jul 24, 2009.

  1. Shamus Turlough

    Shamus Turlough Lore Master
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    207
    Hi!

    Just a question I had, may not be for the dev team, but they could definately direct my question to the right people. I will try to word this as best I can.

    Basically, in the existing client, I am able to drop a few packets here and there and still stay connected to UO. However, in the SA client, it appears that more than two packets dropped in the span of five I get "connection lost". Is this something that was tweaked to decrease latency? I can see it helping, however people with flaky internet connections could potentially have a problem with this.

    For those who need an explanation, do this. Click the start button, and click run (for vista users just type in the search bar at the bottom of the start menu) In the run window type cmd and press enter. This will bring up a command prompt window. Copy and paste the following into the window:

    ping -t 4.2.2.2

    This will start a continuous ping to a public server at microsoft with good response time. You should see no interruption, or "request timed out" message, unless you are behind a firewall that prohibits ping.

    The replies you get are what I am referring to as packets.
     
  2. Shamus Turlough

    Shamus Turlough Lore Master
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    207
    No word on this?

    :(