1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Question for those interested in the EC.

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by Nexus, Mar 30, 2011.

?

Processor for your primary system.

Poll closed Apr 29, 2011.
  1. AMD 32-bit Processor

    2 vote(s)
    6.3%
  2. AMD 64-bit Processor

    11 vote(s)
    34.4%
  3. Intel 32-bit Processor

    1 vote(s)
    3.1%
  4. Intel 64-bit Processor

    18 vote(s)
    56.3%
  1. Nexus

    Nexus Site Support
    Administrator Professional Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Patron

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    5,570
    Likes Received:
    1,835
    Had a thought... some folks say they cant' get the EC to run properly on their PC even on Newer PC's

    Thought I'd do a poll seeing what type of Processor AMD vs Intel 32-bit vs 64-bit they have. Maybe it will show a serious trend and point out an area for improvement to the devs.

    The reason being is AMD and Intel processors handle data slightly differently, it might be an optimization issue with the EC causing many of the problems people have.
     
  2. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    Processor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-42, 1600 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
    And my Enhanced client runs fine I was having crash problems over a month ago but once I got all my updates current they stopped the only problem i have atm is my internet connection varies but thats not EC problem

    Part of what people need to do is adjust the settings to what feels best for them on their computer

    one example is dont play in windowed mode play full screen on almost all computers this makes a difference

    I have not voted because i have no problems and the poll I believe should be for those who have problems?
    in order to narrow down if a certain system is the problem!
     
  3. Nexus

    Nexus Site Support
    Administrator Professional Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Patron

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    5,570
    Likes Received:
    1,835
    It's funny though I only have issues in Full screen, never in windows mode... might be due to the fact I'm not running a supported OS but who knows...
     
  4. Dermott of LS

    Dermott of LS UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,320
    Likes Received:
    528
    ...

    Quad Core 64bit Phenom II and no noticeable problems.
     
  5. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    another thing i wanted to mention is that one of the updates i did was a 2d and 3d graphics patch for windows 7 it may have been what fixed it I installed it to fix issues with wow (and it did not fix it)
     
  6. Dermott of LS

    Dermott of LS UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,320
    Likes Received:
    528
    ...

    Also might want to make sure all your motherboard drivers are up to date. I was having a daily "hard lock" on my system for a while, found out it was a conflict between the new video card and the mobo drivers. A quick update fixed that (although Civ 5 seems to have brought it back on occasion... I might have to think about a new card in the somewhat near future... just depends on how money goes).

    Care to put up that Win 7 patch? I might look into that as well.
     
  7. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
  8. Dermott of LS

    Dermott of LS UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,320
    Likes Received:
    528
    ...

    Gotcha... thanks I'll have to look into that when I get back in town... currently around 30 someodd thousand feet on the way to Baltimore on a business trip. Yay in flight wifi!
     
  9. Merion

    Merion Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    1,006
    Likes Received:
    9
    Quad core phemon II - doing fine, apart from the random crash to desktop.
     
  10. Ezekiel Zane

    Ezekiel Zane Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 29, 2003
    Messages:
    4,556
    Likes Received:
    113
    Dual processor AMD Opteron Quad-core 2360 Barcelona -- this system crashes to desktop occasionally

    AMD Athlon II X3 440 Rana 3.0 GHz -- this system also crashes to the desktop

    AMD Phenom II X3 740 Heka 3.0 GHz -- this system too crashes to the desktop occasionally

    Laptop, AMD Turion X2 Ultra dual-core mobile ZM-82 -- this system crashes to the desktop too
     
  11. Gilmour

    Gilmour Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    1,841
    Likes Received:
    274
    64bit intel here, no processing problem, only performance problem i have is harddrive cant keep up with fast running mounted.

    maybe the solution was to use less compression for textures?
     
  12. Roland'

    Roland' Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    864
    Likes Received:
    2
    intel core i7 920 processor
    9gb ddr3 sys mem
    1 terrabyte hard drive

    Doubled checked all my drivers and updated day before yesterday. Crashed 4 times in 5 hours yesterday. Sent bug reports for everyone.