1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Quick Question...

Discussion in 'UO Homes and Castles' started by Leaf, Aug 4, 2013.

  1. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    I just placed a house but I would like to demolish it and move it back a couple tiles and place it again. Will I have to wait a week to place it again if I demolish it since I just placed it? I play on Siege...
     
  2. Tazar

    Tazar Guest

    In Theory - no... but I have seen a few cases where replacement was blocked for the week. I recommend waiting just to be certain.
     
  3. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    Ok...I felt the same way. The forum leads you to believe no but it is very vague...
     
  4. Obsidian

    Obsidian UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Campaign Supporter

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    780
    Does the resize command also still have the 7-day timer from the moment it was placed?
     
  5. Endal

    Endal Journeyman

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    297
    Likes Received:
    132
    This is something I'm considering myself. I have a nice house, but I would rather have one on the water in a better spot (for RP reasons). I'll probably move it, but I'm not sure if I should wait the full 7 days or if I can demo and move today.

    It's really a bit fuzzy on how all of this works. No real help files anywhere except for player suggestions on a couple of forums.
     
  6. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    I agree. I wish there was just a cut and dry answer like if you demolish it after you place it, you still have to wait a week or you don't have to wait. I'm waiting on moving all my stuff for a week just so I can reset my house a few tiles back.
     
  7. Colgarra

    Colgarra Journeyman

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    109
    Likes Received:
    20

    I recently demolished a small home on Siege and now have to wait a week before I can place its' replacement...
     
  8. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    Well that really stinks! I thought it was when you placed one you had to wait a week. I didn't know there was a one week penalty for demolishing one. I wanted to demolish mine and just move it back a little.
     
  9. dupapa

    dupapa Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Messages:
    205
    Likes Received:
    49
    i might be wrong, my understanding of the resize option is that you are exempt from the 7 day timer rule, and you have an hour to replace the house? where this starts becoming a unknown is if you resize and your house has not stood for 7 days yet, then does the exempt still apply,

    for demolish i have no idea? but then in your scenario i would use the resize option. as i assume you can resize more than once? could you not resize two tiles back, then resize again and bring the front 2 tiles in to match the orginal plot size.


    quick thought, can this scenrio be checked out on the test center to find the answer quite easily?
     
    #9 dupapa, Aug 7, 2013
    Last edited: Aug 7, 2013
  10. DJAd

    DJAd Stratics Legend
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    7,923
    Likes Received:
    3,574
    If you resize you wont have to wait the 7 days. You can only resize once per hour though.
     
  11. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    I wanted to keep it the same size, just back a few tiles from the trees...I'd hate to lose the plot. SO I was going to wait the week, then demolish and place again. I wonder if I will have to wait a week after demolishing it???? Geeze!
     
  12. DJAd

    DJAd Stratics Legend
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    7,923
    Likes Received:
    3,574
    I know the feeling well, just place and then think "ooooh I wonder if I can get that 2 tiles closer to the left" for example.

    "I wish to resize my house"
     
  13. Endal

    Endal Journeyman

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    297
    Likes Received:
    132
    Let's just go ahead and say that the official word is
    • "If you place a house and accept the timer notation that pops up, you will need to wait 168 Hours (7 days) before you can place a new house. If you demolish or transfer your house, the timer is NOT lifted and you will still need to wait out the remainder of the 168 hours."
     
  14. dupapa

    dupapa Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Messages:
    205
    Likes Received:
    49
    then resize twice like i suggested? only problem is the one hour wait??
     
  15. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    UPDATE...Got together with a couple friends and we tested this on Siege. If you place a house and then demolish it, you can place another right away. As of this evening, this worked! My house has been replaced and all is good!
     
    Tazar likes this.
  16. Obsidian

    Obsidian UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Campaign Supporter

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    780
    Did you use the resize command?
     
  17. dupapa

    dupapa Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Messages:
    205
    Likes Received:
    49
    Glad to hear you got it sorted in the end Leaf ;)
     
    Leaf likes this.
  18. Leaf

    Leaf Sage
    Stratics Veteran TnT/TnA

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    502
    Likes Received:
    45
    No Obsidian. I just clicked demolish house and then placed it again. I did this twice and it worked both times. I had a friend there to place just in case it didn't.
     
    Kayhynn likes this.
  19. Obsidian

    Obsidian UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Campaign Supporter

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    780
    Ok. I still think I am going to wait a few more days before resizing my plot just in case.