1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Run mouse in seperate thread...

Discussion in 'UHall' started by jrok512, Jun 3, 2010.

  1. jrok512

    jrok512 Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    16
    I know this is probably a real noob question.. but I honestly can not figure it out for the life of me. I run windows 7 on a semi new dell computer I recently started playing UO again after a long break. What's happening is real strange and very very frustrating. I can not for the life of me keep the 'Run mouse in seperate thread' box checked! When I try to play the game without it check my pointer is very unstable and bounces around when I hover over edges of objects, or try to open a container.

    However when I go into options, check the box, apply it, save it and shut down the client, then open a new one it works fine. However once I quit playing for the night or open a second client on the same computer it's unchecked again! Am I missing something simple? I googled it and saw some info about going into a file and editing it but I couldn't find that file.

    Also i'm sorry if this is posted in the wrong section i'm just at my wits end here.

    I play on the classic client.
     
  2. Parnoc

    Parnoc Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    483
    Not a noob question at all jrok. I've played for over 7 years, bought a new computer with Win7 64 and put my Logitech G5 mouse on it. Had to do the same thing, run in a separate thread to not get fluttering and stuttering. The only solution I've found, is just keep checking that box, every time you open a character that doesn't have it checked it seems to mess up all the others. Eventually, I got almost all my chars checked and it doesn't revert often anymore. The problem is, when I travel, I use my laptop with Vista and that separate thread messes it up, then go back home and my desktop is messed up again. Maybe someone on here can help us both.
     
  3. Gheed

    Gheed Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    173
    I think the fix for this is to run through all chars on all accounts at once and check the box. Once it is applied to evryone of your chars it shouldn't revert again.
     
  4. jrok512

    jrok512 Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    16
    I'll give that a try.. thanks Gheed... if anyone else has any other info on this question please help us out. It's so stupidly frustrating.. I can't even begin to word how pissed off it makes me lol.
     
  5. Parnoc

    Parnoc Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    483
    But Lord help ya if you forget even one. You have to do it ALL over again.
     
  6. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    Wow, Sounds like a game in itself! :(
     
  7. Lynk

    Lynk Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    6,032
    Likes Received:
    145
    Try hitting alt+f4 when the client opens.

    Cheers
     
  8. Goodmann

    Goodmann Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    2,890
    Likes Received:
    1,124
    It's windows 7 + a wireless mouse and there is no fix.............. I bought a logitech gaming mouse with cord and have had no problem. It's windows game acceleration that causes your mouse to act crazy. Took me along time to get the answer myself.
     
  9. Yen Sid

    Yen Sid Guest

    Thats not nice... :p
     
  10. jrok512

    jrok512 Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    397
    Likes Received:
    16
    My mouse has a cord and the funky acting cursor has nothing to do with any options in Windows because it only does this on UO.
     
  11. Kojak

    Kojak Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    696
    once again into the breach ...

    the classic client doesn't save your settings unless you click the big red QUIT button in the upper right hand corner of the login screen to shut it down - that's when it actually saves your settings

    you've probably been X'ing out the client window all these times - ergo, not saving your settings

    not many people know this (and to tell you the truth, I'm not 100% sure I'm right on this one but give it a shot)
     
  12. Gheed

    Gheed Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    173
    This is true. Or if you let your client time out... settings changed that session are lost. That is why it is important to log out a new char propperly as soon as you finish setting all the macros.

    But I have had settings revert while logging out properly as well. The most common Issue I come across is disabling the annoying double click to pathfind option. I have changed it, logged out, logged in on another char with enabled, loged back in my original char and it's right back to enabled again.

    I have tried this making certain I log out properly. At some point in time it always re-enables. I went through all chars and disabled it at once. I have not had the issue since. I have been many months without dbl-click pathfinding now.
     
  13. Kojak

    Kojak Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    696
    logging out and then logging right back in without hitting the quit button to actually close the client isn't gonna do it - you have to close the client completely (all of them) to save your settings - just logging out isn't gonna do anything
     
  14. Gheed

    Gheed Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Sep 24, 2003
    Messages:
    1,911
    Likes Received:
    173
    oy!
     
  15. AirmidCecht

    AirmidCecht twitch.tv/airmid
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,297
    Likes Received:
    486
    I think it was their way to deter us from holiday trading on shards because I'll never do it again after the last round. *wipes brow*

    Something somewhere changed in the last year, I never had problems with it before. Tina Small has also created a discussion thread about it. Who knows the cause *shrugs*
     
  16. Parnoc

    Parnoc Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    483
    As I said it's a G5 Logitech mouse ---- CORDED.
     
  17. Parnoc

    Parnoc Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    483
    I ALWAYS use the big red Quit button to exit the game, no shortcuts, and yes, when you change the separate thread button you do have to completely get out of UO and UOAssist for it to take effect. I do know that.