1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

SA Client not running on Vista 64 after patch

Discussion in 'UHall' started by kaldera4, Aug 14, 2009.

  1. kaldera4

    kaldera4 Guest

    i downloaded the betaclient 2 days ago. installed it and patched it. after that it started and it showed me the login screen. but i not logged in.
    tonight i wanted to test it. so i started it and it downloaded another patch (i think the last one announced on herald for sa-content) after patch was complete i clickt play and after 2-3 seconds loading the titelscreen (not login) pops up but after 1 sek the application is closed without errormessage.
    i also tryed starting without patcher by directly calling the UOSA.exe with the options: start as admin & Windows XP Servicepack2 Kompatibility mode. but same problem. the titlepicture popsup but then its closed. that looks like a bad start :(
    anyone a idea what to try?
     
  2. Bazer

    Bazer Slightly Crazed
    Premium Stratics Veteran Supporter Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 7, 2003
    Messages:
    1,408
    Likes Received:
    49
    Runs perfectly fine on 32 bit vista
     
  3. Kaleb

    Kaleb Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    0
    Runs fine on my v-64 laptop
     
  4. NuSair

    NuSair Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    2,989
    Likes Received:
    999
    Runs fine on my Vista Ultimate 64-bit.
     
  5. kaldera4

    kaldera4 Guest

    nice you all like it. but dosent help me. what are the ideas i asked for that could help me?:bored:
     
  6. Zayin666

    Zayin666 Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    6
    Sometimes when there are problems it might help to create a new user account in Windows. If you log in with that new user, you can test wether it actually is a problem with your windows/uo software or merely a bad user profile. (Try giving the new user admin priveleges... just for testing)
     
  7. kaldera4

    kaldera4 Guest

    thx. i created a new acc wit admin privs. but didnt help either. i decidet now to take the 5hours on me to reinstall the stuff. perhaps you could send me a link. where did you get the 'Enhanced CLient' from. because the site were i loadet it down it was called betaclient
    by the way its really clever that they announce that everyone can test sa-content now. but again dont have a simple link to where to download. they think: search and you'll find. once again i only can shake head about osi/mythic. most time all they announce only produces confusion. it was also of absolute need to now call the client enhanced client. noone asked about that in the forums so thats proof there is no confusion hehe(sarcasm)
     
  8. Snakeman

    Snakeman UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 13, 2002
    Messages:
    4,961
    Likes Received:
    165
  9. Bliz

    Bliz Guest

    Same Problem.
     
  10. DevilsOwn

    DevilsOwn Stratics Legend
    Governor Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    8,921
    Likes Received:
    375
    did you also run the patcher as administrator?
     
  11. Bliz

    Bliz Guest

  12. DevilsOwn

    DevilsOwn Stratics Legend
    Governor Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    8,921
    Likes Received:
    375
    sorry :blushing: what does ofc mean?
     
  13. Setnaffa

    Setnaffa Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    0
  14. kaldera4

    kaldera4 Guest

    NOW IT WORKS! i completely reinstalled it and now after again 3 hard hours of download and patching it runs. the only difference this time i also executed the setupfile with the option "run as administrator" but i not think that is nessesarcy. the funny thing is at the end there was a errormessage like couldnt download file BLABLA from updateserver try later. but the client works now. i only think something with the patching went wrong on first time.
    Does someone know at what time GMT we might be able to enter a testshard wit SA content? because retribution and TC1 dosent show me the gargoyles on character creation menu.
    thx for help
     
  15. kaldera4

    kaldera4 Guest

    but now next problem. i have the same prob like called in another thread nearly all texts are not readable. i only see xxx xxxxx xx *sigh*
     
  16. Frarc

    Frarc Stratics Legend
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2003
    Messages:
    7,770
    Likes Received:
    1,132
  17. Bliz

    Bliz Guest

    i reinstalled too, but same problem. :cursing:
     
  18. ofc = Of course.
     
  19. DevilsOwn

    DevilsOwn Stratics Legend
    Governor Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 27, 2003
    Messages:
    8,921
    Likes Received:
    375
    thank you, Conner ~ there are many of those little shortcuts that just stump me

    reason I asked about 'running as administrator' is that I've found that forgetting to do that will let the patcher run and it looks like all is well, you don't even get that 'your version may not... etc.', but you can then not log in
     
  20. Kaleb

    Kaleb Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    0
    I have to open the client in Admin mode every time just in case there is a patch. If I dont mine will start to patch and seem everything is fine until it gets to where its installing the patch then it would error. I believe its a security feature to help prevent malicious software from installing its self.
     
  21. Serafi

    Serafi Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    2,069
    Likes Received:
    17
    I have the same problem as the OP after the patch, but I did run the patch as admin as well as the client. It opens - then closes after a few secs. The only option is now to download the whole thing again? gah