1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

SeaPilot For Enhanced Client

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by TheDrAJ, Mar 20, 2011.

  1. TheDrAJ

    TheDrAJ Slightly Crazed
    Stratics Veteran Stratics Legend Alpha and Omega

    Joined:
    May 10, 2004
    Messages:
    1,452
    Likes Received:
    494
    SeaPilot


    This is a simple boat tool for the enhanced client.

    A picture is show below and the file is zipped.

    It only sends text to the client so the UO people should never be concerned.

    Please report back any problems.

    I will be also coding a standard client version in the next day or so (although several similar programs exist right now and are available at Stratics).

    Download it here -> http://dl.dropbox.com/u/21830660/SeaPilot.zip
     

    Attached Files:

  2. Merion

    Merion Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    1,006
    Likes Received:
    9
    Pretty neat, but to be honest, you can do that in the client itself with some arangement of hotbars and macros.

    The only reason I can so for using this is to remove clutter from interface. Does it respond to hotkeys while running in the background?
     
  3. TheDrAJ

    TheDrAJ Slightly Crazed
    Stratics Veteran Stratics Legend Alpha and Omega

    Joined:
    May 10, 2004
    Messages:
    1,452
    Likes Received:
    494
    I wrote it for people who only use boats now and then who didnt bother to set it up.

    It does not respond to hotkeys since i did not want it to conflict with any current setups.

    Do most people have the keypad already mapped?
     
  4. Madrid

    Madrid Slightly Crazed
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    268
    I think most probably do because it's such a pain in the arse to maneuver. The "one" forward and "slow" forward options are good additions that aren't available in the EC Client.

    For some of our serious role-playing Mariners this may be quite a handy tool.
     
  5. Tazar

    Tazar Guest

    I believe that the one forward and slow forward are available... through the "Say" macro.
     
  6. Madrid

    Madrid Slightly Crazed
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,260
    Likes Received:
    268
    Actually on second thought this will actually free me of an entire hotbar!

    Currently I have one hotbar dedicated to Sailing Commands. No longer! :)

    Thanks TheDrAJ!:thumbsup:
     
  7. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    Yes they are thats how mine are set up and when i am not sailing I just sshrink the bar
     
  8. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    thanks for the idea, now in my ui there is a way to close the hotbars :p
     
  9. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    Awesome pinco i missed that in the update notes time to download new version :)
     
  10. Vor

    Vor Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    4,180
    Likes Received:
    875
    Not sure why, but it doesn't seem to actually.. do anything.. for me. I press any of the buttons and nothing.

    Edit: Never mind. It has to be given administrator permissions. Should have tried that first. It's often the problem.
     
  11. TheDrAJ

    TheDrAJ Slightly Crazed
    Stratics Veteran Stratics Legend Alpha and Omega

    Joined:
    May 10, 2004
    Messages:
    1,452
    Likes Received:
    494
    You probably are running widows 7 or vista and need to right click on file and run as administrator.