1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Sheer,Utter, And Total Frustration

Discussion in 'UHall' started by Luc of Legends, Jul 13, 2014.

  1. Luc of Legends

    Luc of Legends Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    353
    Likes Received:
    106
    Ok, UO is becoming more frustrating than fun for me.

    Here is one of my problems and maybe someone can tell me what the frack is going on with UO. I was moving some stuff from one house to another via my house teleporters. Side note, I was going between Tram and Fel facet of Ice Island. I kept getting castles on top of castle duplication, bleed over, or whatever you want to call it. I had to clear the Housing Cache and log out & back in multiple times before I got the move done. At one point it was so messed up, I couldn't get in or out of my castle cause of the other castles on top of mine. I have locked up and had to log out and completely restart UO 3x.

    So my question is there something I can do in the future to lessen or even prevent this from happening again.

    I have a laundry list of other problems too.. like crashing trying to do boss at shipwreck in CC (I understand this is a know issue), crashing every time I go to the rat spawn in Abyss. The list go on and on. I am at the point I am read to toss in the towel and spend my money on a Xbox Gold Acct or Playstation network acct anything less frustrating to play than this. UO right now for me is Lucy with the football and I am poor ole Charlie Brown trying to kick it....AAAAAAAAAAARRRRRRRRGGGGGGGHHH, GOOD GRIEF!!!!

    Luc of Legends
     
  2. sablestorm

    sablestorm Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    1,949
    Likes Received:
    317
    How old is your computer? What operating system are you running?
     
  3. azmodanb

    azmodanb Grand Poobah
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    5,912
    Likes Received:
    1,186
    that happened to me the other night... when going from shards to shard... really painful
     
  4. Luc of Legends

    Luc of Legends Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    353
    Likes Received:
    106
    Hmm, about 2 years old and I am running windows 7 64bit, with 6 gigs of ram... oh more thing I am using Wi-Fi to connect to my network modem/router.

    ok I knew forgot something in that post.
     
  5. Olahorand

    Olahorand Slightly Crazed
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 27, 2004
    Messages:
    1,337
    Likes Received:
    243
    This bug with the house remains happens, if you change the facet to the same coordinates, it happens, if you go to another shard on the same coordinates ... Nice if you get trapped in walls, while any other players or mobs are not.
    It happens also from time to time, if an IDOC collapses. In all those situations you have to close the client completely.
    Has nothing to do with the power of the PC or the video card ...
     
    Widow Maker and Barry Gibb like this.
  6. azmodanb

    azmodanb Grand Poobah
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 3, 2004
    Messages:
    5,912
    Likes Received:
    1,186
    lol yep i hate that at idoc
     
  7. Tazar

    Tazar Guest

    Supposedly lowering the memory available for the housing cache to zero means that every new area reloads the houses rather than holding stuff in memory. It is that memory image that is causing your issue. However - this no cache for memory setting does mean you might not load as fast when you enter a new area.

    I know where to set this in the EC, but I have no idea if/how/where it is in the CC.
     
    Viquire likes this.
  8. Uriah Heep

    Uriah Heep Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    3,817
    Likes Received:
    2,340
    In options, on the right side, click the UO symbol. At the bottom of that section it gives you an option for how many houses the client will cache. Not sure if merely lowering it some would solve the problem, it didn't seem to help much for me. I tend to have that issue when poking aroun d other shards and then coming home.
     
  9. Victim of Siege

    Victim of Siege Crazed Zealot
    Governor Stratics Veteran Alumni Safe Haven

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    2,484
    i have mine set to 0 in CC and rarely have this issue. i do seem to get it on occasion when doing an IDOC or making multiple trips on house teleporters or shard hopping without shutting down UO, but never to the extent to which you describe.
     
  10. Flagg

    Flagg Sage

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    528
    Likes Received:
    416
    #CastleOwnerProblems
     
    EM_Bennu and G.v.P like this.
  11. Lady Storm

    Lady Storm Crazed Zealot
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    3,747
    Likes Received:
    1,557
    I get it when I change shards... its anoying but its nto every time so I deal with it.
     
  12. Luc of Legends

    Luc of Legends Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    353
    Likes Received:
    106
    Ty, for all your ideas. This is 1st time I have had to this extreme.

    Tazar - I keep my housing cache on 1, wont let me keep on zero.. I change to zero but it goes back to 1 when I open UO.

    Victim of Siege - can I ask how you get to stay on zero? Do you reset every time you open UO?

    Luc
     
  13. Victim of Siege

    Victim of Siege Crazed Zealot
    Governor Stratics Veteran Alumni Safe Haven

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    3,143
    Likes Received:
    2,484
    i actually set it to zero when i log out, i find that helps when doing multiple logins across shards.