1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

[BUG] The enhanced client sucks

Discussion in 'UO Enhanced Client Discussion' started by Cear Dallben Dragon, Feb 2, 2010.

  1. Cear Dallben Dragon

    Cear Dallben Dragon Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    17
    [youtube]55-SBEWOBRQ[/youtube]
    http://www.youtube.com/watch?v=55-SBEWOBRQ

    other things ive noticed...
    While web browsing it makes the client screen flicker like madness.
    If i leave the client minimized too long it turns black on maximize and has to be restarted.
    can some one work on a mod that fixes the 100000 bugs?
     
  2. Cear Dallben Dragon

    Cear Dallben Dragon Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    17
    and yes, this video was made today.
     
  3. I have played EC from day one and never seen anything like that, so i wouldn't say it sucks the problem is on your end somewhere.....
     
  4. Fink

    Fink Guest

    :eek:

    There's a very bad word for that in my language but mercifully it has no English equivalent.

    I would definitely show that to someone who, purportedly, can help. Submit the link in a bug report, email it directly to an EA dev, grab their attention somehow.. it sounds feeble but it's better than allowing them to continue to ignore all the horrid glitches and irritating bugs. Remember to include all your system specifications and your circumstance, etc.
     
  5. Merion

    Merion Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    1,006
    Likes Received:
    9
    i saw something similar waaayyy back in the early beta stages but not since then.

    Did you try to update your video driver?

    And just btw - only because you're experiencing bugs, that no one else does (anymore) you don't need to say the whole client sucks. 'tis a bit harsh imho.
     
  6. Gildar

    Gildar Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Messages:
    2,354
    Likes Received:
    4
    Gildar's Recommended Absolute Minimal Steps to Take Before Saying a Client "Sucks"

    Step 1 - Update your computer's video card drivers
    NVIDIA drivers: http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
    ATI drivers: http://ati.amd.com/support/driver.HTML

    Step 2 - Update DirectX
    DirectX update: http://www.microsoft.com/downloads/...38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en

    Step 3 - Run Windows Update
    http://www.windowsupdate.com

    Step 4 - Run a virus scan using up-to-date anti-virus software

    Step 5 - Make sure your computer meets the minimum requirements of the client

    Step 6 - Make sure at least one other game or program that uses your video card to the same degree as the client works properly

    Step 7 - Politely report the bug you are experiencing to the developers of the client. Be sure to include all steps taken, and details about your computer's specifications.

    Step 8 - Politely respond to any replies you receive from the bug report that require a response until you get a response (or wait a sufficient time with no response) that indicates that there are no more known steps you can take to resolve the problem without the client being updated.
     
  7. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    I had the same problem a few months ago and I reinstalled video drivers and that fixed it! but for sure looks to be on your end not the EC!
     
  8. Cear Dallben Dragon

    Cear Dallben Dragon Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 17, 2005
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    17
    Oh its defiantly on my end. I fixed the issue with the map today finally. I just uninstalled 2D and curb stomped my PC.

    That other issue only happens when im running windows media center and watching dvr'd tv.

    now just to get it running stable on all 4 cores...
     
  9. HellaFarris

    HellaFarris Guest

    <snip>
    Base Specs

    Operating System:

    * Windows XP
    * Windows Vista


    CPU:

    * Intel® Pentium™ III 1000 MHz or
    * AMD® Athlon™ 1000 MHz

    RAM:

    * 512 MB or more

    Video:

    * 64 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ 3 class card or newer, ATI® Radeon™ 9700 or newer.
    * DirectX® 9.0c and latest video drivers

    * Exceptions:
    o The following cards are NOT supported:
    + Geforce™ FX Series
    + Geforce4™ MX Series
    + GeForce™ PCX 5900
    + GeForce™ 6200 Series
    + Intel® Graphics Media Accelerator X3000
    + ATI® Radeon™ X300 Series
    + ATI® Radeon™ X1300 LE HyperMemory-32

    Sound:

    * Card capable of supporting DirectX 9.0

    Hard Drive:

    * 4.0 GB available space

    Internet Connection:

    * 56k or better
    <snip>

    No mention of Media Center in the base specs - I'd imagine that's a fair bit to do with it.
     
  10. Gildar

    Gildar Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Messages:
    2,354
    Likes Received:
    4
    Windows Media Center is not an operating system, it is an application that runs on Windows XP: Media Center Edition, Windows Vista, and Windows 7.
     
  11. HellaFarris

    HellaFarris Guest

    hehehehe for some reason I was thinking of Windows ME..... my bad :)