1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

Treasure Map Locations?

Discussion in 'UHall' started by kieos, Sep 19, 2009.

  1. kieos

    kieos Guest

    What are people using to find treasure map locations now that UOAM is done?
     
  2. Pre-marked runebooks of every location plus a Mariner's Brass Sextant.
     
  3. kieos

    kieos Guest

    Yeah i have the rune books (Goodmans-Atlantic) But the are numbered. I used to use UOAM to find which number it was then use the rune book to go to that number, without UOAM i have no idea what number each map is....
     
  4. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
  5. You can just look at the coordinates for the one you're looking for. I never did use UOAM because I couldn't get the tmap locations to load for some reason. The maps are grouped according to certain areas so it's not all that hard to glance at each runebook until you find the one that's close to what you have. You can also match the coordinates to the database on THB. That'll tell you exactly which number it is.
     
  6. kieos

    kieos Guest


    Perfect Thanks! I checked this out, for anyone on Atlantic having the same problem the numbers listed on the above website correspond to the second number in Goodman's rune books.
     
  7. Miri of Sonoma

    Miri of Sonoma Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    899
    Likes Received:
    257
    I never understood why they dont put the coordinates on the map they way they do with MIB's.
     
  8. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    5,675
    Likes Received:
    865
    because there are no coordinates, only a black and white image of the map with a pin XD
     
  9. Jermosh

    Jermosh Guest

    We used to be able to have these all marked in the KR map, I am not sure why we would not be able to do it in the new client
     
  10. Lord Frodo

    Lord Frodo Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,856
    Likes Received:
    2,339
    I just loaded UOAM the other day (with UOA) and it came up with all the T-map locations. You need UOA, doesn't have to be regestered, to track your player with UOAM. UOAM still works, it just hasn't been updated in a very long time.
     
  11. Basara

    Basara UO Forum Moderator
    Moderator Professional Governor Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Jul 16, 2003
    Messages:
    8,491
    Likes Received:
    601
    And if your copy of UOAM is missing the treasure.map file, you can make it using the data in a sticky by me in the Treasure Hunter's forum.
     
  12. Miri of Sonoma

    Miri of Sonoma Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    899
    Likes Received:
    257

    What do you mean there are no coordinates? every map has a corresponding coordinate. Someone originally used the coordinates to set the pin number or some other code. I think the coordinates should be recorded on the map after you decode it.
     
  13. I so agree with you Miri
     
  14. Jermosh

    Jermosh Guest

    Ok I just confirmed that the SOSENTRY system does work with the enhanced client, you can find the Treasure spots near the bottom of the page. http://www.spellweave.com/NFKRmaps.html
    You need to change all the locations from type="22" to type="15" . Just use the replace command all.
     
  15. smip

    smip Slightly Crazed
    Premium Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Dec 1, 2001
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    9
    UOAM is not done. When you go to load in uoam (useing the regular client) when it askes you to update each map area just click on "cancel". It works ok that way but if you are on a boat then you will need to stop occationally and take a step to see where you are at.
     
  16. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    You mean UOAM had coordinates? I always used the stratics t-map chart and my sextant. So easy.
     
  17. Mitzlplik_SP

    Mitzlplik_SP Guest

    I just went into the Treasure Hunters forum here on Stratics and right click/copied the wall of text from one of the stickies,than opened...c/my documents/ea games/SA/userdata/than deleted the contents of the waypoints/xml file(I should mention ya need to open the XML with notepad) and pasted the text I copied off thunters forum into the now empty waypoints xml file than saved.

    Violla,numbered dots on my UOSA client map.Now I can just scroll around,find the right spot,zoom in and check the number,hit ma book and kill kill kill. Just like UOAM. In the EC client ya even have a yellow highlighted area at the Tmap location.As long as your close you`ll visually see where its at.
     
  18. Mitzlplik_SP

    Mitzlplik_SP Guest

    Now the big question is..... How does one find SoS`s in the EC client?
     
  19. Jermosh

    Jermosh Guest

    The sosentry still works.
     
  20. Basara

    Basara UO Forum Moderator
    Moderator Professional Governor Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Jul 16, 2003
    Messages:
    8,491
    Likes Received:
    601
    He're the $64 questions...

    Were there SOS possible in the sea areas that the volcano now sits (I know I've had several in the past that were in/close to the area), and if you have an SOS for an area now land, can something be done to correct it?
     
  21. Mitzlplik_SP

    Mitzlplik_SP Guest

    I know they used to be possible. I`m the new proud owner of shady acres located inside an impenetrable mountain with no way in as far as I can see. A RL friend was doing some fishing around that area before the addition of the volcano. He has several boats parked in every zone so it cuts his sailing time for SOS`s. Well to his dismay,when he hit the key after patch day he didn`t appear onto his boat but instead the only sandy spot inside the whole mountain.

    I`m thankful he has 2 houses and didn`t want to move. I don`t have much of a view but thats OK for a hermit/miner!

    Maybe if ya throw me a couple of those now landlocked SOS`s I can sift thru the sands of shady acres and try to pull ya something up.The sands still moist! *runs off to grab a shovel*