1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

UO Auto Patch Error w/ Vista

Discussion in 'UHall' started by Alpha_Omega, Jul 11, 2008.

  1. Alpha_Omega

    Alpha_Omega Guest

    Now I'm not totally sure if this is a Vista Error, but this is the first time in 10 years that I have come across this problem.

    I installed UO on a new computer that came with Windows Vista, overall I do not think it is as bad as the hype is giving it, but I'm not overly satisfied either.

    When I go to patch while starting UO, I get to the UO Auto Patch window, and I get Internet Explorer Script Error. I click Yes, it comes back, I click No it comes back.

    Here's a Screeny:
    [​IMG]

    Has anybody else come across this issue? I do not use Internet Explorer, however it is installed on this computer. I have not updated it, but this is a brand new computer, so I am assuming that it is of the latest version. (I use Mozilla Firefox)
     
  2. Setnaffa

    Setnaffa Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    0
    That's an odd message. Ask.com? Why would UO being using ask.com unless it launches a search from there for the patcher's banner page....

    You might have to contact EA/Mythic/UO support to find out about that one.

    In the meantime. Did your new PC come fully loaded with Anti-Malware (Anti-Virus + Anti-Spyware+Anti-Spam) Software? I know you don't use Internet Explorer, but Vista does. You may need to go to Microsoft's Update page and make sure your new Vista system is fully patched. Depending on where you bought your system, it may or may not have come with the latest security and bug patches. If it's been sitting in a box for a few months, it may even be missing SP1.
     
  3. Crysta

    Crysta Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    73
    Could be a browser hijacker screwing with IE, since UO's auto patch message is tied into it. Try running a spyware removal tool of some sort.
     
  4. Doomsday Dragon

    Doomsday Dragon Visitor

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    477
    Likes Received:
    0
    That is a pretty common error in vista. Nothing to worry about in most cases. If it continually errors you should take a look at other applications running that may be causing an issue.

    I run UO on a vista machine when I am at one of my jobs and it occasionally does the same thing.

    Oh yeah before I forget. Update your machine lol seriously make sure everything is up to date having just bought the machine I bet it's behind quite a bit already.
     
  5. Anakena

    Anakena Seasoned Veteran
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    324
    Likes Received:
    2
    A good idea is to run UO in administrator mode and in XP compatible mode.
     
  6. Bman

    Bman Seasoned Veteran
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    488
    Likes Received:
    17
    your not alone, I get the same exact thing on my laptop with windows Vista... I wish someone had a resollution for this one??
     
  7. Cadderly

    Cadderly Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    207
    Likes Received:
    14
    I had a similiar message when I first upgraded to vista. What Anakena said worked for me.
     
  8. Lady D

    Lady D Guest

    I run Vista i havent seen that on my desktop comp but it happens on my lab top i found installing a older version of UO on my lab top has stopped it
     
  9. It's not just Vista. I get the same message on one of my newer laptops with XP. I just end task on UO Auto Patch and the login screen comes up.
     
  10. Halister Marner

    Halister Marner Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    1,213
    Likes Received:
    11
    Uninstall the ASK toolbar, that's a known problem with the UO AutoPatcher and ASK.