1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

UO Autopatch?

Discussion in 'UHall' started by Slayvite, Aug 24, 2010.

  1. Slayvite

    Slayvite Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    350
    Whats up with it?
    I just bought a new laptop to goto Tulsa with so i wanted to install UO onto it.
    Downloaded it and all that but when i come to the autopatch screen it just sits there at about 5% untill it times out?

    I have both Laptops with the same op (windows 7 64bit) and all settings the same.
    Works on the old one but not on the new one.
    ATI radeon 4200, 2gig, fully upto date with drivers and upgrades and running Direct X 11 so its not the lappy's fault??
     
  2. Taylor

    Taylor Former Stratics CEO (2011-2014)
    Professional VIP Stratics Veteran Supporter Alumni Campaign Benefactor Alumni

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    8,023
    Likes Received:
    1,714
    Try running the uopatch.exe file.
     
  3. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Professional Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    200
    The usual suspect would be a priviledges issue. Have you tried running it as administrator? Another usual suspect would be that you installed from a cd that is too old. I think some really old versions of UO are no longer supported by autopatch, and for some that may have changed fairly recently, so you might want to try downloading the client from the official UO website and installing that.
     
  4. Slayvite

    Slayvite Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    350
    I swapped from my wireless connection (verified at running 5.2meg) to my mobile dongle that runs at 0.8meg.
    Working fine on the download now. bizzaar.

    Seems to run UO Classic these days you not only need a naff old computer, you also need a naff connection aswell. :stretcher:
     
  5. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Professional Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    200
    Sometimes network settings can cause issues. I enabled ECN on my computer a short while ago, only to find that I could no longer connect to EA's account or support pages. It may well be there is some obscure network setting, such as ECN, which is breaking the patcher. I know ECN works fine with the enhanced client, but I don't know about the classic client.