1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

[UO Herald] Delay in the House Placement Tool

Discussion in 'UHall' started by UO News, Jan 23, 2012.

  1. UO News

    UO News RSS Feed
    RSS Feed Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    1,182
    Likes Received:
    1,264
    The house placement tool currently encounters a delay of up to a few minutes on all shards. Our teams are investigating the situation right now and will try to solve it as soon as possible.

    If you want to use this tool at the moment, please display patience.



    Thank you for your understanding!



    More...
     
  2. Cyanide_Mage

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    640
    Likes Received:
    58

    Sure, just like you can display some patience when my monthly subscription comes up :)
     
  3. the 4th man

    the 4th man Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    1,090
    Likes Received:
    45
    Don't it figure?? The one damn day we need it, and it goes on the fritz. (shaking head in disbelief):confused:
     
  4. Storm

    Storm UO Forum Moderator
    Moderator Professional Premium Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    7,469
    Likes Received:
    361
    i placed a house then resized it on one account and worked fine now on my main account did same thing and house is gone and says i can place then after a minute just dissapears
     
  5. Kylie Kinslayer

    Kylie Kinslayer Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    4,951
    Likes Received:
    1,511
    *considers starting the conspiracy theory posts off but then refrains*
     
  6. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    I'm not a scientist but I imagine the tool problem and IDOC day are related. ;)
     
  7. Promathia

    Promathia EM Bennu Fanclub
    Premium Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,425
    Likes Received:
    2,114
    what a joke, my tool works but I cant place a damn house. It keeps placing with no name, and goes poof after a minute or two. Same thing happening to ALOT of people on Atlantic.

    Of course some random guy runs up, and magically gets it to place....
     
  8. T-Hunt

    T-Hunt Sage
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Apr 15, 2003
    Messages:
    640
    Likes Received:
    35
    I cant even get the tool gump for choices to pop up.
    But i did get to many trys for placing..LOL

    And yes i had a few places noone around , but then boom some guy comes by and can place..
    Nice ...
     
  9. Shakkara

    Shakkara Slightly Crazed
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 27, 2003
    Messages:
    1,274
    Likes Received:
    475
    Same here, had my eye on a nice spot, waited patiently for the gump to appear.

    It never appeared, not even after relogging etc.

    And there some guy comes and instantly places a 7x7 right in the middle of it.

    So I went to my other location, and the same thing happens there.

    Grrrr.
     
  10. Cyanide_Mage

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    640
    Likes Received:
    58
    Well that was a total joke. I just witnessed 3 castles dropped, 10 keeps, 15 towers on a castle spot and guess what? None stuck. 20 mins this went on and guess what ended up getting placed? A marble house and 3 smalls, this is just one of a long list of crap EA has dropped the ball on. Does this remind anyone of when tram came out and 80% of the accounts couldn't even upgrade/get into servers to place? Keep up the great track record of epic failures guys, maybe the next house collapsing event caused by the closure of accounts due to this incompetence will go a lot smoother.
     
  11. What a load of crap. I tried for 20 mins to place and someone walks up and places.
     
  12. GalenKnighthawke

    GalenKnighthawke Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    6,641
    Likes Received:
    1,163
    Not an hour before this announcement I heard of this problem in Global Chat.

    "Hey what's up with placement?"

    Do we have a solution? No, but we have acknowledgement, which in other circumstances we've specifically asked for, even in absence of a solution.

    They give it to us.

    And the response? Joke, crap, and grr.

    *shrugs*

    -Galen's player
     
  13. Shelleybean

    Shelleybean Certifiable
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 30, 2003
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    51
    Bummer. I was at work when all the idocs started falling. When I got home I was hoping to find a decent house spot on Atlantic so I can start transferring there. To my surprise i saw a nice spot but my house tool didn't work. :sad2:
     
  14. yorky

    yorky Guest

    few minutes? more like never!

    Hope this gets fixed really soon, im on europa and im pretty tired after the idoc session lol
     
  15. Kylie Kinslayer

    Kylie Kinslayer Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    4,951
    Likes Received:
    1,511
    Ok, ok, ok.....

    I know if we gripe and complain we should do so in a "constructive criticism" way, so here goes.....

    Fail, fail, FAIL on the housing tool today. Sorry devs, I back ya when you get it right, or even when y'all give it your best shot and come up short. BUt when ya screw the pooch this bad, I can't even back ya. Even a dumb kuntry guy like me knows when you have hundreds of houses falling to check stuff out on y'alls end to make sure it's working properly. I know there will be folks saying "Well all the people using the tool at one time caued the issue"... True, that could be true, heck even PROBABLY is true. However, there should have been things put in place to take care of that issue PRIOR to decay even being turned back on. Y'all have to be able to see/tell how many houses are hitting decay, and you should have a good idea of how the vultures fly around and place at IDOC's. The old adage holds true, those that fail to plan, plan to fail. It seems someone somewhere didn't plan accordingly.

    Constructive cirticism... In the future what I would do when it comes to things in game is take an hour or two.. have a brainstorming session, maybe even a small focus group of players, sit back and think... ok what COULD go wrong when this launches/get activated. Whatever issues come up during that, try to plan for them and head them off before it goes live. An hour of two of logical thinking could save alot of players from getting ticked off.
     
  16. Arrgh

    Arrgh Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    624
    Likes Received:
    94
    Yeah this is about as much fun as eating crap and glass sandwiche. Everytime I find agood spot someone grabs it. What a joke.
     
  17. Sevin0oo0

    Sevin0oo0 Guest

    my thoughts exactly, you saved me some typing
     
  18. DenAlton036

    DenAlton036 Guest

    i can officially say I owned a house in Luna.. for about 3 seconds... must have seen 20, 30 houses go up and fall. But yea, seems to work fine for some.
     
  19. Sir Ophid of Yew

    Sir Ophid of Yew Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    2,479
    Likes Received:
    17
    I actually just got the message that I've tried to place a house too many times... and the menu never came up. Is this happening to anyone else? how can I be accused of attempts, when I never made an attempt. Does just double clicking the tool do it?
     
  20. Taylor

    Taylor Former Stratics CEO (2011-2014)
    Professional VIP Stratics Veteran Supporter Alumni Campaign Benefactor Alumni

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    8,023
    Likes Received:
    1,714
    If you don't get anything placed in the aftermath, just shoot me a PM. We'll find you a nice spot somewhere. :)
     
  21. the 4th man

    the 4th man Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    1,090
    Likes Received:
    45
    I was up at 4:30 am this morning, watching and bouncing around the game. Atlantic was, past tense noted there, full of decent sized idocs.

    I didn't give a hoot about the loot, just a good size plot, after all these years, I deserve it. Well, last I checked, maybe 30 minutes ago, my tools still jacked up, and all the plots are dun bout gone.

    What comes next won't even come close to todays wave of drops.....disappointed? yes, discouraged even. A company as big as EA really outta have their act together, and be a leader in the gaming world. I don't know about that.

    And by the way, I also had to tend to my son.....get him ready for school, drive him to pre-k, pick him up, feed him and keep him amused as I tried to take advantage of all the drops.

    A jacked up tool, ....I still can't believe that.
     
  22. QueenZen

    QueenZen Always Present
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 28, 2000
    Messages:
    13,642
    Likes Received:
    173
    Patience is a virtue ! :)

    I just read about this issue NOW.

    When a larger home near my Moonglow home went down on Chesapeake,
    natch first is the idocers and myself tryin to sort thru all the stuffs.
    Toss in the auto delay to place till any of us could try to even place.

    But yeh the house tool was not working.
    I put up a 14 x 14 which does fit there, I put it up 3x but I couldn't enter it.
    I thought someone else got the spot, but no name at all on the house sign.
    Couple mins later house that appeared to go up ..wasn't there for any of us.

    Rinse repeat. :)

    Every one left I kept at it. I KNOW an old school brick house fits there.
    OR a 14 x 14...kept tryin, was told I attempted to many attempts.
    Rinse repeat.

    Got house up a second and third time..it went poof too.

    FINALLY a 13 x 15 went up BIG for Moonglow and held same as 14 x 14 or the lg brick or classic L. NP why it even had my character's name ON IT, it finally STOOD there didn't poof and yay !

    Went back to my Moonglow house behind it, it did not read this house is condemned. I thought oh oh maybe I really do not HAVE that spot even if it IS standing with my name on it cuz my prior house isn't showing I placed.

    Hour later, my former house said...condemned ! I think but I will wait til morning to see ...did I really get that new spot. LOL

    My thanks to the invisable force the GM whom got a character of mine freed.
    Ya see one of my other characters, doing idoc, logged out, and woke up to find a house plot on her head. Clicking leave house didn't work, and I was not *ejected* like we normally would be and are if someone places over our heads. NOPE, me and my beetle were UNDER the plot. Had to page Help stuck !

    Got lil warning not to use that *help stuck button* much but it has been like 4yrs since I did that and shortly after, I was set free and wisked to Brit.

    Sooooooo aside from the house tool not working up to snuff today,

    another side effect of this evening is
    ya coulda found yourself stuck

    UNDER someone else's new house plot landing on your chr when ya logged out an idoc gone down - empty spot, only to come back to find yourself BURIED ALIVE and stuck under someone else's brand new house basement ! lol

    FREE AT LAST !

    Thank you invis'd game master, whomever you were. ! :)
     
  23. Arrgh

    Arrgh Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    624
    Likes Received:
    94
    There is a timer and an amt of time best I can make it out. Once you hit max tried it takes a few minutes for it to reset...except mine hasn't reset in over an hour. It's only supposed to be a few minutes.
     
  24. sablestorm

    sablestorm Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    1,951
    Likes Received:
    317
    Can we help narrow down what the issue is? I'm using old house placement tools that I've had forever. I can't get any housing gump to pop up, but if I click the tool too much, I get locked out of it saying I've tried to place a house too many times so it seems to be trying to do something but nothing pops up.

    For the people who have been able to get a gump to pop up, did you buy tools today or are you using old ones?
     
  25. RedRum

    RedRum Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    693
    Likes Received:
    0
    Tried FOREVER to place on Pacific: a Luna Plot, 2 castles and 1 keep. Started cycling through accounts and found that one of my accounts, the House Placement tool actually worked, by then the spots were long gone.
    Earlier, on Atlantic, none of the accounts worked.

    3 accounts currently work on Pacific, still none on Atlantic...but it's FAR to late to do anything on either shard that is worth while.
    Grand FAIL by the EA for the "Great IDOC" day and House Placement Tools.
     
  26. Shakkar

    Shakkar Guest

    yes the issue appears to be when you place a home and demolish it there is no timer it just goes away. and in return all us others had to pay for there no timer with our tools not working correctly. revert shards from when you announced there was problems. I mean really this is ridiculous. Address the situation with a other than duh were bad...
     
  27. goldenpower

    goldenpower Guest

    I think the trick was probably to hit the tool 1 time then wait for the gump. if you hit the tool repeatedly it probably reset your timer each time.

    too bad they didn't inform us of this beforehand, but that is to be expected from EA

    I bet no one from the last big IDOC event is still working on UO today. so what can you expect? corporate America at its finest.

    if I'm wrong about that I'd really love to know. is there ANYONE on the UO team who has been doing it 15 years? I think we all know the answer to that.
     
  28. Vyal

    Vyal Guest

    My tool still doesn't work after 8 + hours, so what kind of patience are you talking about?

    I see random no name coming up and placing houses but a guy who has been playing since the game came out can't get a dang spot?

    Gimmie a freaking break....
     
  29. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    Aye. Makes a bit of sense. Houses are dropping by the load and probably hundreds of players are all trying to place a house.
     
  30. eve

    eve Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    4
    I had an old house tool..... but, just in case, i bought two new ones.

    placed on the same vacant lot six times and each house poofed. tried to place on another spot, diff location entirely......... same thing happened at least six times there.

    This started as soon as houses started dropping......... stayed home and sat at this computer all day for this.

    It is inexcusable that this was not planned nor prepared for. If nothing else, but process of dropping old houses could have been rotated, instead of dropping so many at one time. Those placing during the lst phase could have been eliminated from being able to place again for 24 hours or something...... How much coding would that have taken?

    I really try not to just randomly *****, but doing it in phases several hours, days or even a week apart could mostly likely have avoided this situation.

    We deserve better than this. when i did get to a GM i was told to check *the website.* Is this now the official website for UO? I don't think so.

    And, of course, now that UO Herald is almost non-functioning, why in the world would anyone go there to check?

    One gets the feeling that the people that now run UO are trying their best to drive us away.

    I realize this gripe won't do any good at all -- but I do feel better having expressed my feelings. It must be very discouraging to be working on this game now.

    My sympathies to those individuals who do try so hard to keep this alive. Heavens knows the players deserve a goodie for this... how about at least a shirt or something special for the players who stick around after this.

    Afterthought: something better than a shirt..... maybe a one-time only really cool statue .... something we can lock down that is really nice.
     
  31. Sir Ophid of Yew

    Sir Ophid of Yew Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    2,479
    Likes Received:
    17
    I try not to ***** too, but this house placement thing is terrible. I can get the house to place, but it just disappears.

    Have the devs made any comments yet?
     
  32. Shakkar

    Shakkar Guest

    :pancakes:i hope the content director is going to help us all with a nice place in the after math cause I surely got hossed.:pancakes:
     
  33. syndael

    syndael Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    24
    The doors have been not only kicked in but blown in.
    Both me and my UO friend knew this day was coming full of IDOCS so we set out a week early and marked runes, got packs ready. Then the falling starting the looting was fun, we missed some and got other good iteams. Everyone seemed happy into the Replacing of houses started.

    Three castle spots where picked out on Lake Superior. Not only was the House placement tool broken! but other could use it and place houses wall my self was left out in the cold and could not even open the menu due to UO's house tool Bug that was going on. I missed out on all my spots I had taken carefully time to mark. After everyone had waited a hour after the castle had fell, it started. One person placed a castle but it would not stick. I saw well over 30 keeps/castles/Large towers/ 18by18 been placed in the once empty spot. None of them would take. Then Low and behold... M***M comes along and BAM gets it... known as a scammer , script-er on the shard.
    Now if this was all fair and everyone had a chance to get it fine. But half of the people sanding around even trying to use the house placement tools couldn't!! ( not blocked out by over use ) just that UO had broken, Is what pisses me off. :cursing: They will hear this from me for quite some time.
     
  34. sirrojen

    sirrojen Guest

    Completely Broken!

    Trying to place this house for going on 4 hours here... do you guys seriously not have a way for even the gms to help us out? Completely rediculous!!:cursing::cursing::cursing:
     
  35. Mook Chessy

    Mook Chessy Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    1,934
    Likes Received:
    21
    revert the shard or give me a 90 code...this is total crap that a paying customer cannot use an item in game!!!


    why the hell can some people place while other can't, DEV explain this!!!!


    what a total mess...fix it with a total revert and only bring the shard back when all tools will work!!!!!

    if not Iwant something as i got screwed!!!

    we all pay the same$$$$$ yet some placment tools are bugged !!!!
     
  36. Deaol

    Deaol Certifiable
    Stratics Veteran Campaign Supporter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    1,608
    Likes Received:
    427
    Don't go accusing people. Everyone was in the same boat... some peoples house tools work.. some peoples didn't.

    Get your facts straight.
     
  37. Sir Ophid of Yew

    Sir Ophid of Yew Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    2,479
    Likes Received:
    17
    My tool was working for the last two hours, but now it won't work anymore.

    When it did work, the house would place and the sign would have no house owner name and then disappear in seconds.

    I am disappointed.
     
  38. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    Is that perhaps due to the restriction that doesn't allow a house to be placed for X amount of time after a house falls? I am kind of wondering how many people are experiencing this and don't know or forgot about that little tidbit.
     
  39. MYUO

    MYUO Guest

    It sure sucks watching others taking the house spot while my tool is not working. I had to use another account to place a house which in turn will condemn the nice house it holds. If EA can't fix the problem in time, I will have to do quite a bit moving.

    On the other hand, it is likely most of angry posters in this thread already have a decent house in tram. 18x18 shouldn't be hard to find on any shards even before today. So this is mostly about getting a better one.

    The frustration reminds me the 1st Big Fall (5, 6 years ago?). We have a lot more players then. Every spot is camped by half a dozen players and there were no anti-script codes. It was an overnight event, players roaming around like chicken without head. We had similar problems of placed houses won't stick, plus mass lag. EA Designers (Mr Tact etc.) stayed with us the whole night trying to sort out the problems...
     
  40. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    I would agree with that. I am betting most of the complaints are over prime locations (such as Luna), keep, and/or castle spots. Not sure what else would irritate me other than missing any of those.
     
  41. DenAlton036

    DenAlton036 Guest

    nope, in that case you get a message saying something like "house placement in this area is temporarily unavailable" .. that lasted maybe 30 mins to an hour i think.
     
  42. Sir Ophid of Yew

    Sir Ophid of Yew Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    2,479
    Likes Received:
    17
    Is it X amount of time, meaning random... or is it just one hour?
     
  43. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    I am inclined to say it is random. I know there something that may go into a little bit more detail than that and if I can find it I will post unless someone beats me to it.
    But I do know from experience that even during this time the house will appear to attempt to place then vanish.
     
  44. Mook Chessy

    Mook Chessy Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    1,934
    Likes Received:
    21
    trying smae spot 3 hours! 3 diff char 4 tools, even borrowed a tool off my guildy that worked for him and nothing!
     
  45. MagicStar

    MagicStar Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    217
    Likes Received:
    30
    i think its sad this happened
    but i think its much worse that i knew that something stupid like this would happen so i didnt even bother trying
    sometimes it sucks to be right
     
  46. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Hi, this is M***M. Ive never been accused of scamming, scripting or whatever. I have a good reputation dealing with so many rares collectors from other shards and with people from LS. Anyway, 3 people placed today on the 3 castles spots, I was one of them (and yes, i tried several times keeps, 18x18s too like everyone else). And alot other people placed on keep spots, do you think any of them used some sort of advantage over the others? No, there is none. If you want to place, you just need to keep trying like the rest of us.
    If you want to blame someone, blame EA and not the players that succesfully placed houses today.
     
  47. Apetul

    Apetul Rares Fest Host | LS April 2011
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    881
    Likes Received:
    61
    Tools make no difference. Some chars (accounts?) can place but no commit, some chars cant even start using the tool. If you find that one of your chars can place but no commit, then try repeatedly, sooner or later you will place it.
     
  48. Sir Ophid of Yew

    Sir Ophid of Yew Babbling Loonie
    Stratics Veteran

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    2,479
    Likes Received:
    17
    I tried for hours and then eventually the tool stopped working for me.
     
  49. Viper09

    Viper09 Grand Poobah
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    6,680
    Likes Received:
    824
    Now is this a problem with the tool not working? If so than that is a completely different issue than what I am talking about.

    If, however, the tool is working then the issue may simply be that the restriction for placing is still in place. In which case different characters or tools will make absolutely no difference. But then again that's my best guess. And I can't find the information about the time between dropping and placing info.