1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice
  3. Greetings Guest! Tonights Maintenance is complete and the Stratics Community Wiki is now live. Please see this thread for more details.
    Dismiss Notice


Discussion in 'UO Players Corner' started by Banner, Feb 19, 2009.

  1. Banner

    Banner Guest

    Is there any way to make UOAM work with Windows Vista?? Or is there any thing else out there that will do about the same thing as UOAM
  2. Basara

    Basara UO Forum Moderator
    Moderator Professional Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Jul 16, 2003
    Likes Received:
    I think you have to set it to "run as Administrator" in Vista.
  3. Bazer

    Bazer Slightly Crazed
    Premium Stratics Veteran Supporter Alumni Stratics Legend

    Oct 7, 2003
    Likes Received:
    i run uoam with vista, works easily for me, just had to turn off a few security features of vista
  4. Nexus

    Nexus Site Support
    Administrator Professional Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Patron

    Oct 1, 2006
    Likes Received:
    Yea but did you turn them off because of UOAM or did you turn them off because once you do Vista runs all awesome like?
  5. Turdnugget

    Turdnugget Guest

    I can't remember turning anything off on my laptop with Vista to run UOAM...
  6. Nyses

    Nyses Lore Keeper
    Stratics Veteran

    Jun 10, 2008
    Likes Received:
    UOAM also runs just fine on my Desktop with Vista. I did make sure I to put UOAM into the Program Files (x86) folder though.
  7. Dragonchilde

    Dragonchilde Guest

    I can't get UOAM to run, at all. I've got the black screen... but entering the files directory doesn't work.

    I'm on vista, any tips?
  8. Charlton

    Charlton Guest

    What I had to do was download the files manually (they're in a zip form) and unzip them into the main UOAM directory. That got it to work for me. Just make sure to use Internet Explorer instead of Firefox and save the zip file instead of opening it, then go to the directory it downloaded into and double click the folder, click on Extract Files and specify the UOAM directory to unzip them into.

    Click on the desktop icon as normal and it should work. Have the game running so it can rebuild the MAP files after you calibrate your positon.
  9. Dragonchilde

    Dragonchilde Guest

    Apparently, I had to put the UOAM files IN the game directory. It wasn't looking for them in the right place.

    I cleared out the file path I'd put in the map files, and blammo, started tracking me properly.


    Now, i have UOAM. Finally.Now, though, it's not tracking correctly when I jump to anyplace other than any old lands city, including Haven or Luna.

    I'll take what I can get, though.
  10. Banner

    Banner Guest

    Hey folks I got mine to work.. I just downloaded the files unziped it then loaded it as the admin.. and whalla it works......