1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

vista 64 bit

Discussion in 'UHall' started by jamie(gri), Mar 18, 2009.

  1. jamie(gri)

    jamie(gri) Guest

    was thinking of loading vista 64 bit on my laptop but wanted to make sure there were no compatability issues with uo or supporting programs plz let me know.
     
  2. Nine Dark Moons

    Nine Dark Moons Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    1,687
    Likes Received:
    43
    i haven't had any issues with UO/Vista combination. i have a PC not laptop though. i think there was a thread around here somewhere listing a few problems people have had with compatability issues. you might be able to find it via search unless someone else can post the link here.

    edit - found the thread i was thinking of - i think it also depends on it you're playing 2D or KR (i play 2D):

    http://vboards.stratics.com/showthread.php?t=121352&highlight=vista
     
  3. Nok

    Nok Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    1,041
    Likes Received:
    33
    2D and KR will both run fine. 3rd party utilities like UO Assist, UO Auto-Map and others work fine too.
     
  4. jamie(gri)

    jamie(gri) Guest

    lolz thanks for the help you guys that were serious anyway
     
  5. I run Vista 64 on my desktop and Vista 32 bit on my laptop, and aside from the "UO is loading" problem...UO runs fine.
     
  6. I thought that was fixed in the last patch? At least, I don't get it now.
     
  7. Still a problem for me. I get it on all three of my comps that use the different flavors of Vista.
     
  8. AdamD

    AdamD Guest

    Quick fix for this, if you don't mind losing some prettyness of Vista, is to turn off the Aero theme.
     
  9. Setnaffa

    Setnaffa Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    0
    I'd consider that a workaround rather than a fix. My preferred workaround is to launch client.exe for 2D. I only launch uo.exe when there's a new patch.

    Before changing a machine from 32-bit to 64-bit Vista, make sure all your hardware (NIC, Audio, Video, etc.) has 64-bit drivers available from the manufacturers. That's the main issue I've run into with 64-bit Vista. There are a few software incompatibilities (smbios2.exe doesn't run in 64-bit), but all games I've tried (including UO) work fine.
     
  10. Yeah...I know about that one, but I like the Aero theme. So I just use a hotkey to quick change my desktop resolution, then change it back. Works like a charm.
     
  11. Righteous

    Righteous Guest

    I have no problems with both Vista 64 and Vista 32 running UO or UOA. But for some reason I can't seem to get it to run on Windows Server 2003. I start it and it splashes the Uo screen and then it disapears and then when I reboot I get the error.

    Righteous
     
  12. I don't think Win 2003 Sever supports certain dynamic link libraries (DLLs) that UO requires...but it has been like 5-6 years since I last bothered with Win 2003 Server.
     
  13. J.B.

    J.B. Journeyman
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    219
    Likes Received:
    0
    I Also run the 64 bit version of Vista, the only thing i had to do was update the sound driver. I am not sure if that was an indivudual problem or everyone has to do it.