1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

What am I doing wrong?

Discussion in 'UO Players Corner' started by Ladro9hands, Aug 31, 2008.

  1. Ladro9hands

    Ladro9hands Guest

    Hey all, I have tried a couple times now since returning to the game to get a pet bonded to me with no luck. The first time was with my pack horse. I stabled him in new Haven and waited a week. I used the click on the stablehand and select claim all pets method, then I fed him 2 apples. Nothing happened. I tried recalling to see if he was bonded, and he didn't come with me.
    Second time was with a beetle someone gave me a week ago yesterday (Saturday). He told me to put it in the stable, wait a week and then claim and feed it so it would be bonded. I waited till today (8 days actually, this is Sunday) went to the stablehand and said "Claim Paul" (my beetles name) and there he was. I fed him a cooked chicken and nothing. I thought that maybe it wasn't enough food so I went out and killed a bunch of livestock and fed him the meat continuously. This only resulted in him becoming very slow and sluggish. Oh, I should mention that each time I feed my pets I get the msg 'your pet looks happier'. How do I make it look bonded to me? lol
    Can someone help? Am I just unlucky?

    Thanks
     
  2. Basara

    Basara UO Forum Moderator
    Moderator Professional Governor Wiki Moderator Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Jul 16, 2003
    Messages:
    8,491
    Likes Received:
    601
    You have to feed it BEFORE you stable it, then a week later when you get it out.

    The bonding process doesn't start until you feed it that first time.
     
  3. Ladro9hands

    Ladro9hands Guest

    Oh! Wow, thank you Basara. I was about to waste another week trying the same thing again lol. Thanks for replying so quickly!