1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

windows 7 ,game screen is super tiny

Discussion in 'UHall' started by yars, Dec 6, 2012.

  1. yars

    yars Lore Keeper
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    956
    Likes Received:
    134
    i recently upgraded one of my imacs to windows 7, after installing UO the game comes up and no matter what resolution or setting i use the game window is like 1/3 of the screen, i use XP on another imac in full screen mode and it fills the screen just fine. ive tried compatibility modes no luck
    any solutions?
     
  2. Dermott of LS

    Dermott of LS UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,320
    Likes Received:
    528
    ...

    Which client? The 2d client maxes at an 800x600 game window size which may be quite a bit smaller than the native resolution you're using. The EC can have the gameplay window stretched to any resolution setting manually by clicking and dragging the gem in the lower right corner of the gameplay window.
     
  3. yars

    yars Lore Keeper
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    956
    Likes Received:
    134
    im using classic, im not a fan of the EC, although ive tried it, not for me. ive run the classic client on my old imac (20 inch screen) just fine, my newer one is a 21.5 and it wont budge from the tiny game window
     
  4. DJAd

    DJAd Stratics Legend
    Stratics Veteran

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    7,925
    Likes Received:
    3,574
    Yeah your stuck with that tiny window unfortunately. You could drop the resolution of the monitor down a bit to get it larger.
     
  5. Dermott of LS

    Dermott of LS UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    5,320
    Likes Received:
    528
    ...

    What resolution does the OS run in?
     
  6. Mapper

    Mapper Crazed Zealot
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Messages:
    3,528
    Likes Received:
    110
    If it's a 27 inch iMac the resolution is 2560x1440 so no wonder 800x600 is tiny on it.
     
    #6 Mapper, Dec 6, 2012
    Last edited: Dec 6, 2012
  7. syndael

    syndael Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    24
    I have windows 7 myself and do the same thing, running two HP w2207 screens. I have to drop the resolution down to 1440x900 to have a game screen big enough to SEE the little items in UO.
     
  8. Ludes

    Ludes Babbling Loonie
    Stratics Veteran Alumni Stratics Legend

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    648
    I'm not gonna say it... I promised.
     
  9. Thunderz

    Thunderz Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    1,729
    Likes Received:
    64
    Lol you wana see how im polaying UO at. Im on a notebook with a 11" screen, the game windor 4x6" [the size of your everage post card] lol my char is just under 15mm tall!!! Makes fighting fun at the spam on my screen liturally takes up half the game window!!!

    Thunderz
     
  10. Ron Silverbeard

    Ron Silverbeard Certifiable
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    1,741
    Likes Received:
    576
    u should try it on a 8.9in tab even more fun lolz
     
  11. Vor

    Vor Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 2, 2003
    Messages:
    4,180
    Likes Received:
    875
    You get the hang of it. It's actually far better like that IMO. Can fit 3 full play areas on one monitor, with enough black for map, backpacks etc. Leaving my second screen free for whatever. Though I only have two accounts, so can't make full use of it.
     
    #11 Vor, Dec 7, 2012
    Last edited: Dec 7, 2012
  12. LordDrago

    LordDrago Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    393
    Well I am playing with my monitor turned off!!!!!!!!

    Do I win? :lol:
     
  13. Thunderz

    Thunderz Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    1,729
    Likes Received:
    64

    Haha iv kinda done that before had a broken screen so could only see the top left corner but knew my macros and could still tell were i was :)

    This is serious addiction... We need UO rehab in the next booster :D

    Else we'll be playing it on out sat nav while driving to work then our phone in the office

    Thunderz
     
  14. Roland Of Gilead

    Roland Of Gilead Seasoned Veteran
    Governor Stratics Veteran

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    467
    Likes Received:
    140
    not sure what the prob is i have windows 7 and its normal for me
     
  15. LordDrago

    LordDrago Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 26, 2004
    Messages:
    1,500
    Likes Received:
    393
    Not necessarily a windows 7 problem, but more of a resolution problem. At least I think that is the real problem.
     
  16. Eaerendil

    Eaerendil Younger than Kelmo, but also in the way...
    Professional Governor Stratics Veteran King'sYewHighlanders

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    4,009
    Likes Received:
    2,345
    Monitors are overrated... :)