1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice

You cannot teleport to that spot

Discussion in 'UHall' started by Mervyn, Dec 19, 2010.

  1. Mervyn

    Mervyn Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,677
    Likes Received:
    372
    I've been teaching a trammel player some pointers on how to play in fel, i took him on a tour of the dungeons and was explaining to him why he should precast teleport before going through sparkles or going down different dungeon levels and showing him common places where people place traps.

    The trainee precasted teleport and went through sparkles and on many occasions got the message "you cannot teleport to that spot" I suddenly realised how much useless information I hold in my brain when i then explained to him which spots you can actually teleport to and from where.

    Why is it that you can teleport to some places and not others? it makes the game pretty elitist.
     
  2. Babble

    Babble Guest

    is that in t2a?
    They broke something there and I am not sure ever fixed it
     
  3. Elric_Soban

    Elric_Soban Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Dec 7, 2004
    Messages:
    2,258
    Likes Received:
    14
    Thats wierd, i was just thinking about how much that annoys me the other day.

    The original overland/dungeons are pretty good, most of the tiles are teleport-friendly.. but most oft the new areas - t2a/ilsh/tokuno/abyss... most of the tiles there are no-teleport.. its so irritating.

    The world builders should wipe every tile in the game clean - make 'em all tele friendly, then go in and hand-code in the ones that shouln't be. (water, for one..)

    Yeah thats labour intensive, but it needs to be done. Clearly the logic they're using to determine which spots work and which don't is broken.

    (it also screws ninjas.. as shadowjump is basically a teleport)
     
  4. Cloak&Dagger

    Cloak&Dagger Guest

    I don't think they ever broke anything in T2A I don't remember it ever not being that way.

    As for the other question, it is a good one. There is a 'reason" but it is not a good one...has to do with z-axis issues and line of sight issues *I know it doesn't say "you can not see that location" but it is related* One would think they would be able to change this by now.
     
  5. Babble

    Babble Guest

    It was the KR or EC tile conversion wherer you could not teleport at most tiles on T2a - I think they never really fixed what they ruined in that conversion
     
  6. Cloak&Dagger

    Cloak&Dagger Guest

    Since t2a came out you have not been able to teleport to like 70% of those tiles...and I do not notice a difference since KR came out, so I dunno.
     
  7. AtlanticVlad

    Stratics Veteran

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    525
    Likes Received:
    3
    I think it should be hard to say if you could or couldn't since I doubt many of you back then would have wasted the regs to test every tile there is... I do know what you mean though there's plenty of place in dungeons and such that we can't tele to any more =(
     
  8. WildWobble

    WildWobble Sage
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    596
    Likes Received:
    15
    almost every other game i play with a teleport spell works nicely cept not in uo LOVE the spell HATE the failure rates with it! way to often you either cant see that or invalid location it seriously needs perhaps a grid when you cast it that shows viable spots to go to.
     
  9. Mervyn

    Mervyn Certifiable
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Messages:
    1,677
    Likes Received:
    372
    Mervyn likes this :thumbsup:
     
  10. Felonious Monk

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    671
    Likes Received:
    154
    When T2A was new teleport was a really big deal. The Terathan fort was an absolute blast.
    We used to lure as much spawn as we could out front near where the Avengers spawn. We could then teleport up onto the land that formed a lil bench. Even tho these had ramps to access the same points casting tele made all the difference as far as luring spawn where we wanted. It took awhile but the Devs changed it and it wasn't client related.