1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice
  3. Greetings Guest, Having Login Issues? Check this thread!
    Dismiss Notice
  4. Hail Guest!,
    Please take a moment to read this post reminding you all of the importance of Account Security.
    Dismiss Notice
  5. Author Wes Locher has teamed up with Stratics for a giveaway of his new book Braving Britannia. This book explores the history and impact of Ultima Online and includes interviews from current and past dev team members as well as many UO and Stratics community members. Click here for more details!
    Dismiss Notice

East Coast shard ping issues?

Discussion in 'UHall' started by drcossack, Mar 28, 2015.

  1. drcossack

    drcossack Crazed Zealot
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    3,344
    Likes Received:
    889
    Pinging lakesuperior.owo.com [107.23.150.177] with 32 bytes of data:
    Reply from 107.23.150.177: bytes=32 time=136ms TTL=47
    Reply from 107.23.150.177: bytes=32 time=136ms TTL=47
    Reply from 107.23.150.177: bytes=32 time=135ms TTL=47
    Reply from 107.23.150.177: bytes=32 time=137ms TTL=47

    Ping statistics for 107.23.150.177:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 135ms, Maximum = 137ms, Average = 136ms

    My normal ping to LS & the other East Coast Shards is 40 at maximum, though it's almost always no greater than 35. Some others I've talked to on ICQ that play on LS are having the same problem. I tried to pvp earlier, and between the lag, rubberbanding, and drastically reduced casting speed, it took me 2-3 seconds just to get a mini-heal off.

    When I checked my ping to Pacific, I got 98-100, which is normal for me, as an East Coaster. Even my ping to European servers was (slightly) better than my LS ping.

    Anyone else having this problem?