1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice
  3. Greetings Guest, Having Login Issues? Check this thread!
    Dismiss Notice
  4. Hail Guest!,
    Please take a moment to read this post reminding you all of the importance of Account Security.
    Dismiss Notice

UOCartographer beta (new UOAM) [0.9.8.0 Dec 17, re-read OP first]

Discussion in 'UHall' started by Kiwillian, Nov 21, 2009.

  1. ress me plz

    ress me plz Guest

    Anyone knows a way to add the sea market in the Uocartographer maps?
     
  2. Right click on the spot where the market is and add a marker. I don't know how to add it to the map files, but the marker works just fine.
     
  3. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    250
    All you need to do is rebuild the map files.
     
  4. ress me plz

    ress me plz Guest

    ok tnx :)
     
  5. DanteSignas

    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    749
    Likes Received:
    45
    Re: UOCartographer beta, now available!

    This is STILL happening to me, anyone have a fix for it?
     
  6. ress me plz

    ress me plz Guest

    Re: UOCartographer beta, now available!

    i've resolved this problem runnig UO and cartographer in administrator mode


    (using uoasssit)
     
  7. DanteSignas

    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    749
    Likes Received:
    45
    Re: UOCartographer beta, now available!

    Well I have windows 7 and in order to get uocarto to work at all i run it in admin mode regardless, and I do use uoassist and still it happens. Maybe I am missing something else?
     
  8. Krakradu

    Krakradu Guest

    Enhanced Client on Win7 Ultimate 64bit, with .net framework 4.0 (it seems there are no 1.0 to 3.5 versions for Win7?) I keep getting the following error code, when UOC tries to create the first map felucca:

    [​IMG]

    I tried installing UOC as admin, running it as admin, running it in WinXP SP3 compability mode, ... I'm clueless as to how I could fix this. :blushing:

    Are there any alternatives out there for the enhanced client?
     
  9. C.DeAth

    C.DeAth Guest

    i have SP 3 and 4. Framework 2 and 3..... I downloaded it like 40 times, and there is no response at all just the stupid same error message over and over and over again "System.MissingMethodException" and so on. This program will not make it anywhere if it doesn't get real support, not just random people taking guesses at it.
     
  10. UOPlayer

    UOPlayer Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am having issues using cartographer with the Enhanced Client. I replace the MapWindow.lua file as instructed, but it appears to be overwritten when the patch session occurs when I try logging into the game.

    I am using Windows Vista if that makes a difference.

    Is there a fix for this?

    Is anyone else experiencing the same problem?

    Thank you for any and all help.
     
  11. proctor

    proctor Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    54
    Likes Received:
    1
    having a problem with running UOC on wifes computer. Searpants pillars and a few other things are not showing up. A while back someone sent me a link to an update for it but they dont remember where they found it. Can anyone please tell me where the update for UOC is. Thank yall.
     
  12. Xanth de Orlig

    Xanth de Orlig Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend BRPA

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    291
    Likes Received:
    4
    Wondering if anyone can direct me on where to find the 'USER' map marker file ... i would like to rename, and eventually be able to share my markers i have been putting down, but cannot seem to find the file in the UOC directory ...

    I see all the other map files i have d/l ... but not the USER file ..

    And is sharing as easy as sending someone the USER file, then they can see all the markers i have placed?

    also .. anyone know if it is possible to make multiple USER files .. would love to have different filters for housing spots, landmarks, current houses etc.

    Thanks

    *edit*
    found the USER.MAP in my docs ..

    still wondering about if anyone knows how to get multiple user filters?

    *edit #2*
    After renaming the USER file, and restarting UOC, my newly named marker filter was in the list, and when placing a new marker, created a new USER file ...

    So I guess I answered my own question ... seems the only way to add of remove from a saved map file is to manually type it into the text file ... but is possible for anyone else wondering.
     
  13. Xanth de Orlig

    Xanth de Orlig Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend BRPA

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    291
    Likes Received:
    4
    In case anyone is reading this .. and cares .. and doesn't already know ... cause I didn't ...

    I found that to add to an previously saved and renamed MAP file, created via the USER ... you simply have to rename that MAP file as USER again, and after restarting UOC you can add and delete markers from that file.

    Rename when finished, and you will have that filter saved, and a new USER map file to place new markers with after you restart UOC ...


    I suppose just make sure that if you have any markers on the current 'USER' map file, you save them under a different name, so you won't lose any non filter spec. markers ...
     
  14. mr crabs

    mr crabs Guest

    System.Net.Sockets.SocketException: No such host is know

    this is an error a guildie of mine is having on her new computer she just got she has windows 7 64 bit iv hade here turn the .netframework on and off in here turn programes on and off settings and still same error. and help would be good.
     
  15. lucitus

    lucitus UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    45
    This exeception means that UO Catographer is not able to open the file to read the coordinates of the Interface, check if you have the correct path in the settings.
     
  16. lucitus

    lucitus UOEC Modder
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    45
    This exeception means System.GC.Collecl function is missing that normally means you dont have the right framework version.
     
  17. Felonious Monk

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    671
    Likes Received:
    154
    My Turn.......
    Ok you mentioned if you have a black screen, check the path....
    I have and the odd part is that my chr is being tracked. Suggesting the path is working........
    Odd part is Im being tracked over a black screen.
    I haven't read all posts in this large thread.
    Win 7 fully updated. Classic client. All proggies started as admin....
    Thx in advance
     
  18. NBG

    NBG Lore Master
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,147
    Likes Received:
    213
    rebuild the map again.
     
  19. Felonious Monk

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    671
    Likes Received:
    154
    I've tried that several times
    I get the same effect
    Thx for the response
     
  20. Felonious Monk

    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    671
    Likes Received:
    154
    Muwahaha!
    I tried it one more time and it worked
    Thx dood
     
  21. mr crabs

    mr crabs Guest

    guess no one ever seen this one before??
     
  22. Schuyler Bain

    Schuyler Bain Lore Master
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    1,131
    Likes Received:
    1
    I do not use the server portion of UOC, but below is all the info I have on it. I hope it helps.


    source: Unofficial UOC FAQ (http://vboards.stratics.com/1670284-post663.html)
     
  23. Uthgood

    Uthgood Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    hello

    before i left UO in june....i had absolutely NO problems with any of these programs...

    Just returned to UO yesterday....click on my uoassist to load UO...works just fine...get back into game...FIND BOTH MY CASTLES HAVE FALLEN....oh well time to look for a new spot to live :p

    click on my old uoc link and it doesnt open (i never uninstalled it)
    uninstall the old uoc
    download from the link at the begining of this post and install it
    click to run it (still in uo via uoassist)
    get the following error

    System.ArgumentException: Font 'Comic Sans MS' does not support style 'Regular'.
    at System.Drawing.Font.CreateNativeFont()
    at System.Drawing.Font.Initialize(FontFamily family, Single emSize, FontStyle style, GraphicsUnit unit, Byte gdiCharSet, Boolean gdiVerticalFont)
    at System.Drawing.Font.Initialize(String familyName, Single emSize, FontStyle style, GraphicsUnit unit, Byte gdiCharSet, Boolean gdiVerticalFont)
    at System.Drawing.Font..ctor(String familyName, Single emSize, FontStyle style)
    at #=qBy54Df4oDNDhwyKS61jic7TRRYrzAcfirju1Rp8l7Bk=.#=qVLpmwmfHG6cyd3sFGxBBtyi3Tfte8X54nK_YaMFmjBE=()
    at #=qBy54Df4oDNDhwyKS61jic7TRRYrzAcfirju1Rp8l7Bk=..ctor()
    at #=q5$Bf3p0M__nuXdoT7Kjaso1nacnJxYK4vmixHpASmms=.#=qHkOqUEl6jT7dJ1CqyH0tOw==()

    im running vista in 64bit mode
    have .net 4.0 installed and fully patched
    have the latest versions of directx installed

    any help?

    *Edit* I solved this particular problem by going to system fonts and deleting the one above that was causing me the error...it now works again for me.
     
  24. Lord Chaos

    Lord Chaos Always Present
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    10,075
    Likes Received:
    0
    It seems like this is yet another unsupported tool destined to break with time. No further development too.

    I just can't respect an author that doesn't share out the code if they're not continuing the work.

    Two thumbs down.
     
  25. Sir Mastermind

    Sir Mastermind Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    Hi,

    My guild has started to use UOC and loves it. Although I cannot seem to log into the server that they are running. When I click on connect I get a dialog box that opens and shows this:

    System.Net.Sockets.SocketException: No such host is known
    at System.Net.Dns.GetAddrInfo(String name)
    at System.Net.Dns.InternalGetHostByName(String hostName, Boolean includeIPv6)
    at System.Net.Dns.GetHostAddresses(String hostNameOrAddress)
    at #=qkpj59ODoSQKiNwhz3A$qCnrhSad9AqOWFZeea4o23E4=.#=qEotScWmtKtE2IfdSSLjAIA==()
    at #=qBy54Df4oDNDhwyKS61jic7TRRYrzAcfirju1Rp8l7Bk=.#=qa2IYxWCH1FxnxeuuhaT_gtMb2tDeYNLRRwrcLxFH16c=(Object #=qYiy1oxCVbvlQk3EY8pACpw==, EventArgs #=q2CP7Ul4TDjjX0UNLQc1hog==)
    at System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)
    at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEventInteractive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
    at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
    at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
    at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
    at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.DebuggableCallback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
    at System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.DispatchMessageW(MSG& msg)
    at System.Windows.Forms.Application.ComponentManager.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponentManager.FPushMessageLoop(Int32 dwComponentID, Int32 reason, Int32 pvLoopData)
    at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32 reason, ApplicationContext context)
    at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoop(Int32 reason, ApplicationContext context)
    at System.Windows.Forms.Application.Run(Form mainForm)
    at #=q5$Bf3p0M__nuXdoT7Kjaso1nacnJxYK4vmixHpASmms=.#=qHkOqUEl6jT7dJ1CqyH0tOw==()



    After I click OK, UOC just shuts down. I have checked the login/password/port, and I know they are right.

    I ran the .exe file as admin and in compatibility mode. I run the program itself in both also. I am running on a wifi laptop with windows 7. UOC virsion 0.9.8.1


    Also I have the same issue as someone before me with the facet changing. Mine shows me in fel, but when I go to tokuno or anywhere else it just snaps back to fel. :/


    Thanks in advance.
     
  26. CountSilverbow

    CountSilverbow Seasoned Veteran
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    323
    Likes Received:
    10
    mine trys to load the maps but never is able to
    then it reads

    CANT LOCATE FACET MAPS. ENSURE THE PATH TO THE CLIENT IS SET CORRECTLY.

    the problem is everyone here assumes im suppose to know what that means
    how do i ensure the path to the client is set correctly

    i have copy and pasted what i see on the screen under ec and cc

    i have made it work before on other pc but have forgotten how to make it work wtf then i hear of people who just load it and it works perfectly please help :cursing:
     
  27. NightRider

    NightRider Guest

    Same for me, I finally just gave it up.
     
  28. IanJames

    IanJames Certifiable
    Stratics Veteran Alumni

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    1,770
    Likes Received:
    103
    I had this problem very early on in the beta, I think I ended up deleting the program completely and then reinstalling it... Worth a try if you haven't yet.
     
  29. Quilnn

    Quilnn Guest

    UOC works perfectly fine for me. I suggest everyone don't give up yet. There is always a solution! There are some required things you have to do in order for it to run. :scholar:

    *Microsoft NET. Framework 2.0
    *UOAssist (Freetrial works for UOC [ONLY FOR CC])
    *If you are running Windows Vista or Windows 7, Please run as administrator

    Common Problems:
    *Not tracking? UOAssist is the main tracking counterpart, this must be used during CC to track. If you are using EC, you may need to redirect the map files using the options control.
    *Black Screen? Rebuild map files. You may have to reinstall on this part.
    *EC also requires a compatible skin.

    Many other solutions may be found in the previous pages.. :grouphug:
     
  30. Ivory Norwind

    Ivory Norwind Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    54
    I have a problem.
    I've formatted another time my HD and cartographer doesn't work well.
    I've tryed to install the net.framework 2 but i can't.
    The problem is that i don't read any label or city or dungeon.
    Only the map. I have widows XP service pack3, like before formatting.
    I've downloaded the files inu.map and the icons. But nothing, i see only the map :(
    Some suggestion?
    Thanks
     
  31. shadow14

    shadow14 Guest

    ok i have been using carto for awhile now we decided to join up with another guild and get one map! some of us are able to log in and it tracks perfectly fine. but there is 3 of us that can log in and see all other players but it dosnt track or show us on map!
     
  32. Kelline

    Kelline Seasoned Veteran
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    358
    Likes Received:
    0
    k I TRIED to read all this but gave up, so sorry if this has been asked & answered

    Is there a way to add the server lines to uoc? Other than adding a marker to say its here?
     
  33. mr crabs

    mr crabs Guest

    shadow i run the server for my guild first off do u have uo assist if in 2d u need it to track your movement,

    second are u running uo assist and uo cart as admin?

    i hade a guildie that hade the same problem and he was not running uo assist and uo cart as admin,

    hope this helps
     
  34. Ivory Norwind

    Ivory Norwind Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    54
    I also see the snow. Is it normal?
    How can i do to see the word without snow?
    Thanks
     
  35. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    250
    You need to rebuild the maps.
     
  36. Ivory Norwind

    Ivory Norwind Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    54
    Sorry :(
    How?
     
  37. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    250
    - Right click on UO Cartographer (on the map).
    - Choose "Options".
    - In the bottom left hand corner of the options window there is a button that says "Rebuild". Left click that.
     
  38. Ivory Norwind

    Ivory Norwind Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,664
    Likes Received:
    54
    Made. Thanks :)
     
  39. AktivX

    AktivX Visitor
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    hi all!

    when will come a update for this tool?
     
  40. Lord Chaos

    Lord Chaos Always Present
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    10,075
    Likes Received:
    0
    Probably never...the author has abandoned the tool completely it seems and have no interest in supporting it.
     
  41. Pinco

    Pinco UOEC Modder
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    6,887
    Likes Received:
    1,242
    seems he is disappeared completely, the stratics profile says:
    Maybe he is dead? :confused:
     
  42. Lord Chaos

    Lord Chaos Always Present
    Stratics Veteran

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    10,075
    Likes Received:
    0
    I really wish he had made the program open source, instead of screwing us all over when he disappeared...then at least someone could have continued the work and made an even better UOC.
     
  43. hobbit35

    hobbit35 Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Aug 4, 2003
    Messages:
    167
    Likes Received:
    31
    Still running XP and can't seem to run UOcartographer beta or UOcartographer. When I click exe icon it says Application error press OK and that is as far as I can get. Any ideas? besides upgrading to window7 or Vista?

    Thanks,
     
  44. Luvmylace

    Luvmylace Sage
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    603
    Likes Received:
    285
    I am running XP .I downloaded the file and made a folder for it extracted the files into the folder. I dropped all the old uoam maps into it and it runs fine
    not sure what I did different
     
  45. hobbit35

    hobbit35 Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Aug 4, 2003
    Messages:
    167
    Likes Received:
    31
    Re: UOCartographer beta, now available! (new UOAM)

    I get the same message! what did you have to do to fix this error?
     
  46. Traumatized

    Traumatized Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    I just downloaded the program, running windows 7 and when I try to run it I get the message, "something had some of the client files locked! please close all uo related applications and restart UOC" well I do that and it gives me the same message.
     
  47. try running as admin... i remember something like this happening when i downloaded it as well... cant remember exactly how i fixed it.... I know I had to run it as admin and redo the maps like 5-6 times....
    also make sure you are running UOA to start UO... think that had something to do with it as well.
     
  48. Traumatized

    Traumatized Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    I tried running it as admin, I am using UOA to start uo. I took all the old UOAM .map files i had and put them in the UOC folder, now When i open uoc i get a black screen, with "you" in the middle, and all the uoam icons, but no terran. And when I try to "rebuild" i get the same

    "something had some of the client files locked! please close all uo related applications and restart UOC"
    Message.
     
  49. Llewen

    Llewen Grand Inquisitor
    Stratics Veteran Stratics Legend Campaign Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2006
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    250
    You need to turn off UAC. You can use this tool to do it.
     
  50. Traumatized

    Traumatized Adventurer
    Stratics Veteran

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    Thanks a lot! works now :)